Avrupa Şampiyonu Alperen Berber memleketinde coşkuyla karşılandı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 16 Şubat 2024 22:36
Avrupa Şampiyonu Alperen Berber memleketinde coşkuyla karşılandı

Avrupa Şampiyonu Alperen Berber, Samsun havalimanında coşkuyla karşılandı

 

Romanya'nın başkenti Bükreş'te 12-18 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Samsun Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusu Milli Güreşçi Alperen Berber grekoromen stil 82 kiloda, Rus sporcu İslam İsmailovic Aliyev'i 4-3 yenerek altın madalya kazandı. Avrupa Şampiyonu olarak büyük mutluluk yaşatan Alperen Berber bugün memleketi Samsun’a döndü. Milli Güreşçi Samsun Çarşamba Havalimanı’nda Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, Samsun Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Süleyman Demirtaş, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İdris Akdin, ailesi, antrenörü, yakınları, sporcular ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Otobüsle şehir turu atan Alperen Berber’i vatandaşlar heyecanla ve alkışlarla tebrik etti.

 

‘ÇOK MUTLUYUM’

 

Çok mutlu ve gururlu olduğunu söyleyen Alperen Berber, “Beni destekleyen, yanımda olan herkese çok teşekkür ederim. Mindere çıkınca ‘Acaba’ deme şansınız yok. Orada bireysel kendini temsil etmiyorsun, tüm ülkeyi temsil ediyorsun. Maça full konsantre olduğum için ve ülkemizin de desteğini hissettiğim için hiçbir tereddütte kapılmadım.

Gelecekte Samsun’umuza daha çok başarı katmayı planlıyoruz. Olimpiyat şampiyonluğu, defalarca dünya ve Avrupa şampiyonluğu katmayı planlıyorum. Genç güreşçiler peşimizden geliyorlar. İnşallah bir gün biz de bıraktığımız zaman bizlerin yerini alacaklar’ diye konuştu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.