• reklam

27 Mayıs Darbesi daima kahırla anılacaktır

SAMSUN HABER Haber Girişi : 26 Mayıs 2024 23:28
27 Mayıs Darbesi daima kahırla anılacaktır
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 27 Mayıs darbesiyle ilgili bir mesaj yayınladı.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 27 Mayıs darbesiyle ilgili bir mesaj yayınladı.

 

Ahmet Seven mesajında: 

 

"Türk demokrasi tarihinin kara lekelerinden biri olan Anayasa ve TBMM'nin feshi, ülkenin başbakanı ve iki bakanının idamıyla sonuçlanan 27 Mayıs 1960 darbesinin üzerinden 64 yıl geçti. Millet iradesine karşı coğrafyamız üzerinde oynanan kirli oyunları ve aktörlerini bir kez daha kınıyor, Şehitlerimizi Rahmet ve Şükranla anıyorum" dedi

 

Ülkeler ve milletler sorunlarını demokratik usullerle çözmek zorundadır

 

Ahmet Seven: "27 Mayıs 1960, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 darbeleri ve son olarak da 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi ülkemize ve milletimize karşı yapılan kirli oyunlardır. Darbelerle anılan bir ülke ve darbeler altında ezilen bir millet olmak istemiyoruz. Gerekçesi ne olursa olsun hiçbir darbenin haklı yanı yoktur. Ülkeler ve milletler sorunlarını demokratik usullerle çözmek zorundadırlar. 27 Mayıs Darbesi içimizde kanayan bir yaradır. Bu vesile ile 27 Mayıs 1960 darbesinin haksız yere idam ettiği başta merhum Başbakanımız Adnan Menderes olmak üzere Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmetle ve minnetle yâd ediyorum" dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.