Yusuf el-Karadavi hakkında kırmızı bülten yayımladılar

DÜNYA Haber Girişi : 07 Aralık 2014 21:24
Yusuf el-Karadavi hakkında kırmızı bülten yayımladılar
Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), Mısır'ın yakalama istemi üzerine, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi hakkında kırmızı bülten yayımladı.
 YAZIKLAR OLSUN!
BİZ KAHROLSUN ZALİMLER DİYEREK BAĞIRIRKEN
DÜNYA ALİMLER BİRLİĞİ BAŞKANI HAKKINDA
ONLAR KIRMIZI BÜLTEN YAYIMLADILAR

Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL), Mısır'ın yakalama istemi üzerine, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi hakkında kırmızı bülten yayımladı.

Lyon merkezli teşkilatın resmi internet sitesinde yayımlanan kararda, Mısır ve Katar vatandaşı olan Yusuf el-Karadavi için, "kasıtlı olarak suç işlenmesine teşvik ve yardım, mahkumların kaçmasına yardım, kundaklama, vandalizm ve soygun" suçlarından kırmızı bülten çıkarıldığı belirtildi.

Kararda, 88 yaşındaki Karadavi'nin üç fotoğrafına da yer verildi.

Katar'da ikamet ettiği bilinen Karadavi, Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasına karşı çıkmış ve darbeci General Abdulfettah es-Sisi'yi sert dille eleştirmişti.

Mısır yargısının, Karadavi hakkındaki suçlamaları gerekçe göstererek, Aralık 2013'te Karadavi hakkında kırmızı bülten çıkarılması için INTERPOL'e başvuru yaptığı bildirilmişti.

INTERPOL, Mısır'ın talebi üzerine, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticisi pekçok kişi hakkında da kırmızı bültenle arama kararı çıkarmıştı.

YUSUF EL KARDAVİ KİMDİR?

Yusuf el Karadavi (Arapça: يوسف القرضاوي, d. 9 Eylül 1926), Mısırlı din bilgini ve Dünya Müslüman Alimler Birliği başkanı.

Mısır'ın El-Garbiyye ilindeki Siff Turab şehrinde doğdu. Küçük yaşta babasını kaybetti. Kur'an'ı ezberlemiş ve El-Ezher'in lise kısmını ikincilikle bitirdi. Daha sonra El-Ezher Üniversitesi Usul-u Din Fakültesine giren Karadavi, bölümünü birincilikle bitirmiştir.

1958 yılında Yüksek Arap Dili Araştırmaları Enstitüsü'nden dil ve edebiyat konusunda lisans almıştır. Usul-u Din Fakültesi, Kuran ve Sünnet İlimleri bölümünde master yapan Karadavi, doktorasını da 1973 yılında aynı fakültede tamamlamıştır. Karadavi'nin doktora konusu 'Zekât ve zekâtın toplumsal sorunların çözümündeki yeri' başlıklı tezidir.

Kasım 2005 ve Haziran 2008 tarihlerinde ABD'den Foreign Policy ve İngiltere'den Prospect dergilerinin internet üzerinden okuyucu anketleri ile oluşturduğu Dünyanın ilk 100 entellektüeli listelerinde, 2005 yılında 56., 2008 yılında 3. sırada yer almıştır.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.