YILMAZ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ BAŞKANI OLDU

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 26 Mayıs 2014 16:54
YILMAZ TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ BAŞKANI OLDU
Tarihi Kentler Birliği (TKB) Başkanı seçimleri kapalı oy sistemiyle İstanbul'da yapıldı. 310 belediye başkanının oy kullandığı seçimde, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz oy birliği ile başkan seçildi...
Tarihi Kentler Birliği (TKB) Başkanı seçimleri kapalı oy sistemiyle İstanbul'da yapıldı. 310 belediye başkanının oy kullandığı seçimde, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz oy birliği ile başkan seçildi...

Tarihi Kentler Birliği (TKB) 2014 yılı 1. Olağan Toplantısı, Pendik The Green Park Hotel'de gerçekleştirildi. Toplantıya, TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, TKB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışınak ve TKB üye belediye başkanları katıldı.

Olağan toplantıda Birlik Başkanı, Meclis Başkanlık Divan üyeleri, Birlik Encümen üyeleri Plan ve Bütçe Komisyon üyeleri seçimi kapalı oy sistemiyle yapıldı. 310 belediye başkanının oy kullandığı seçimde 13 oy boş çıkarken, Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 297 oy ile Birlik Başkanı seçildi.

TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok dikkatli olması gerektiğine vurgu yaparak, "Önünü görmediğimiz, hedefini doğru koymadığımız zaman etrafınızdakilerin sizin üzerinizdeki düşüncelerinde farklı çıkar noktaları oluşabilir. Türkiye çok dikkatli olmalıdır. 15. Yıla doğru bir hedef koyduk ve o hedefin önünde geçtik. Üreten kimdir, sizsinizdir. Üreten STK'lardır" dedi.

"BİLGİ VE BİRİKİMİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ"

Toplantıda bir konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, başkan seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "2000'den buyana geçen 13 yıldan sonra yeni bir dönemini birlikte başlatıyoruz. Beni bu göreve uygun gördüğünüz için teşekkür ediyorum. Kurulduğu günden bu yana Tarihi Kentler Birliğinde oluşan bilgi ve birikimi en iyi bir şekilde kullanacağız. 4. kez Samsun'da başkanlık görevini sürdürmekteyim. Türkiye'de çok sayıda yerel yönetim birlikleri var. Bunların içinde bizim ülkemize son 10 yıl içinde kalıcı değerler, eserler bırakan kurumların başında TKB'nin olduğunu bütün Türk halkı vakıf ve bunu takdir ediyor. Türkiye'nin gündeminde çok fazla tarih, kültür, sanat gibi konular yok gibi gözüküyordu. Bilinç ve kültürümüzün gelişimi 1980'li yıllarda ülkemizin dışa açılmasıyla oluştu" dedi.

Başkan Yılmaz, TKB'nin birikimlerini anlatarak, "Bir tarihi eserin bir tarihi dokunun şehre kazandırılmasıyla ilgili söylem yerel seçime siyasi bir kredi kazandırmıyordu. Yakın zamana kadar da bizleri sokaklarda durduran kentlilerimiz o projeler ekonomiyle ilgili değilse biraz konuyu az önemseyen bakış açısıyla değerlendiriyor ve yeteri kadar değer vermiyordu. Artık durumun değiştiğini görüyoruz. Biz belediye imkanlarıyla yaptığımız değişimlerde insanlar geliyor bizim yanımıza 'Bu binaları da yık burayı biraz daha genişlet tarihi değer ortaya çıksın' diyorlar. TKB böyle bir birliktir. Kurulduğu yıldan bu yana çok güzel hizmetler yapmış olan kişilerin birikimlerini göz önüne alarak, tecrübe, başvuru potansiyeli olarak görerek önümüzdeki dönemi planlayacağız" diye konuştu.

Güzel şeyler üretip bu ülkeye güzel şeyler bırakacağız diyen Başkan Yılmaz, "Burada dendi ki 'Biz bu görevleri yapmış olan insanların çırağı olmaya hazırız' bu sözün altına bende imzamı atıyorum. Güzel şeyler üretip bu ülkeye güzel şeyler bırakırız. Biz bu topraklarda kötü bir kiracı olarak isim ve iz bırakarak mı gideceğiz yoksa bu topraklarda iyi bir ev sahibi olarak mı yaşamayı devam ettireceğiz? Tabi ki doğrusunun ikincisi olduğunu düşünerek bu ülkenin tarihi için, değerleri, kültürü için yapılabilecek çok güzel şeyler olduğunu bize iyi öğretmiş olduğu birliğin inancını koruyarak var gücümüzle kullanacağız" şeklinde konuştu.

"BİR SONRAKİ SEÇİMDE BAŞKAN KADIN OLMALI"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışınak da, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ı tebrik ederek, "Bu birliğin bu güne kadar olduğu gibi bu günden sonrada da güzel çalışmalara imza atacağınıza inanıyoruz. Hepimize kolay geldin. Biz Diyarbakır'dan Birlik başkanlığına adaydık, umarım bir sonraki seçimde TKB Başkanı bir kadın olur. Bizim için Samsun'da, Çanakkale'de aynıdır" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.