Yeşil Yolu kimler neden istemiyor?

GÜNDEM Haber Girişi : 16 Temmuz 2015 09:39
Yeşil Yolu kimler neden istemiyor?
Sana yalan söylüyorlar Havva Ana... Yeşil Yol, doğanı öldürmeyecek. Üstelik senin misafirperverliğini tüm dünyaya tanıtacak.
YAYLALARA ARAÇ ÇIKAMASIN Kİ...
TERÖRİST KOLAYCA GEZEBİLSİN 

BAKIN KİMLER İSTEMİYOR?

Sana yalan söylüyorlar Havva Ana... Yeşil Yol, doğanı öldürmeyecek. Üstelik senin misafirperverliğini tüm dünyaya tanıtacak. Karadeniz'e yılda 1,5 milyon turist gelecek. Yaylalarında yılda 2 milyar dolar para harcanacak. Bölgede 125 bin kişi iş sahibi olacak. Şimdi sen karar ver Havva Ana...

Türkiye son dönemde tüm dünyanın hayranlıkla izlediği projelere imza attı. Üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, Kanal İstanbul gibi eşsiz projeler ise uluslararası sermayenin rahatsız olması nedeniyle onların maşaları tarafından protesto edildi, engellenmeye çalışıldı. Bu projelerin sonuncusu ise Yeşil Yol oldu. Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin'in yaylalar ile turizm merkezlerini birbirine bağlayan Yeşil Yol Projesi, 2 bin 600 kilometrelik yolu kapsıyor. Bu güzergahın geriye kalan bin 100 kilometrelik bölümü için çalışmalar devam ederken protestolar başlatıldı ve yol yapımları durduruldu. 

YAYLA BAHANE PROTESTO ŞAHANE 

Gezi Parkı Olayları'nda olduğu gibi ortaya çıkan platform ve insiyatif şeklindeki topluluklar tarafından yapılan eylemlerle bölge halkı tamamen kandırılırken, Karadeniz'in güzelliklerinin tamamen yok edileceği iddia edildi. Bu yalanlarla Havva Ana gibi bölgenin tatlı insanları hareket geçerken ortaya simgesel görüntüler çıktı. Yeşil Yol'la alakası olmayan solcu marjinal örgüt bayrakları, Deniz Gezmiş posterleri ise bu eylemlerin aslında bölgede hiç yaşamayan insanlar tarafından organize edildiğini gösterdi. Diğer taraftan Karadeniz Yaylaları'nın yurt dışındaki benzerlerinin ise bizdekilerden tamamen farklı bir profil çizdiği ortaya çıktı. Örneğin Alp Dağları'ndaki Engadine Bölgesi, buraya çıkan asfalt yollar ve trenler sayesinde doğal yapısını hiç bozmadan dünyanın en prestijli ve pahalı turizm merkezlerin biriydi... Karadeniz halkından saklananlar işte tam burada ortaya çıkıyor. Yeşil Yol sayesinde ulaşım kolaylığı sağlanacak bölgeye, yeni yapılan havalimanları sayesinde turist yağacak. Proje bittiğinde bölgeye yılda 1,5 milyon turist gelecek, 2 milyar dolar harcanacak. 125 bin kişi için iş imkanı sağlanacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.