Yerlikaya: 'Gençler Yeni Anayasaya Sahip Çıkmalı'

GÜNDEM Haber Girişi : 15 Şubat 2016 23:10
Yerlikaya: 'Gençler Yeni Anayasaya Sahip Çıkmalı'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, 1982 Anayasası'nın, gençlik noktasından da bakıldığında patinaj çektiğini, yeni Türkiye'ye dar geldiğini belirtti. Yerlikaya, yeni Türkiye hedeflerine ihtilal dönemde yapılan

Yerlikaya: "Gençler Yeni Anayasaya Sahip Çıkmalı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, 1982 Anayasası'nın, gençlik noktasından da bakıldığında patinaj çektiğini, yeni Türkiye'ye dar geldiğini belirtti. Yerlikaya, yeni Türkiye hedeflerine ihtilal dönemde yapılan anayasa ile ulaşılamayacağını söyledi.

Yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminin de kamuoyunun gündeminde tartışıldığını belirten Yerlikaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni anayasa ve başkanlık sistemi, bana göre gençlerin meselesi. Gençlerin bu meseleye sahip çıkması lazım. 2071'e uzanabilecek inancın bu meseleye sahip çıkması lazım. Bu Beştepe'nin meselesi değil. Bu millet meselesidir. Bu iş, gençliğin meselesidir. Gençler, bu konuyla ilgili 'Biz de varız' demeli. Herkes yeni anayasa ile ilgili fikrini söylemeli. Gençlik de söylemeli. Özellikle gençlerimize, spor camialarımıza sesleniyorum. 'Biz de varız, biz de bu işin içinde olmalıyız' deyin. Gençlerimizin güveni tam olsun."

Yerlikaya, Türkiye modeli olacak yeni anayasanın, ülkemizde yaşayan tüm kesimleri kucaklayacağına dikkat çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.