Yazıcıoğlu'nun pilotu zehirlendi mi?

SİYASET Haber Girişi : 22 Aralık 2012 22:15
Yazıcıoğlu'nun pilotu zehirlendi mi?
Yazıcıoğlunu taşıyan helikopteri kullanan Pilot İstektepe ile Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, aynı yıl mezun oldular...BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte kazada hayatını kaybeden helikopterin pilotu Kaya İstektepe, Ergenekon
Yazıcıoğlunu taşıyan helikopteri kullanan Pilot İstektepe ile Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, aynı yıl mezun oldular...BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte kazada hayatını kaybeden helikopterin pilotu Kaya İstektepe, Ergenekonun tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersözün devre arkadaşı çıktı.

BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Kemal Yavuz, helikopterin çok deneyimli bir pilot tarafından kullanıldığını, hava şartları sebebiyle pilotun geri dönme kararı alabileceği ya da zorunlu iniş yaptırabileceğini, ancak bütün bunların yapılamaması ve helikopterin kontrolsüz biçimde çarpması sebebiyle kuşkular oluştuğunu aktardı.

PİLOT ZEHİRLENDİ Mİ

Yavuz, pilotun zehirlenmiş olabileceği iddiasının da araştırıldığını belirterek, “Soruların cevap bulmasını istiyoruz. Pilotun zehirlenme ihtimalini otopsi aşamasında istedik, gerekli numuneler alındı. Adana Adli Tıp Kurumunda araştırılıyor” dedi. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Muhsin Yazıcıoğlunun kazadan 10 - 15 gün önce yakın dostu Ali Bulaça " Bazı şeyleri seçimden sonra açıklayacağım" demesinin zihinleri karıştırdığını söyledi.

KONUŞMAYA KARAR MI VERDİ
Yazıcıoğlunuın açıklayacaklarının bugünün Ergenekon süreci ile ilgili olduğunu düşünmediğini aktaran Tarhan," Çünkü MHPli dostları gibi kendisi de 12 Eylül 1980den ders çıkarmıştı. O günün Ergenekon yapılanması tarafından acımasızca kullanılmıştı. 7 sene hapis yatıyor, çoğu da hücre hayatı şeklinde idi. Gördüğü bir gerçek vardı, 17 yaşındaki çocuğun yaşını büyütüp idam eden katil ve zalim zihniyete yaptığı yanına kar kalmıştı" dedi.

Yazıcıoğlunun döneminde bugünün ergenekonu benzeri bir yapılanmanın olduğuna dikkat çeken Tarhan, Yazıcıoğlunun bu olayları bilen sayılı kişilerden biri olduğunu belirtti. Tarhan, " Yazıcıoğlu samimiyetinin ve dürüstlüğünün etkisi ile konuşmaya karar vermiş olabilirdi. Zaten açıkça söylediği belirtildi" diye konuştu.

ÖĞRETMEN PİLOT
1953 yılında Adanada doğan Kaya İstektepe 1975 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldu. Kara havacı olarak mesleğini sürdüren İstektepe, Kara Kuvvetlerinden öğretmen helikopter pilotu olarak binbaşı rütbesiyle emekli oldu. 1954 yılında Ispartada doğan Ergenekon sanığı Ersöz de İstektepe ile aynı yıl Kara Harp Okulu’ndan mezun oldu. Jandarma subaylığı tercih eden Ersöz, İstihbarat Daire Başkanlığı yaptığı Jandarma Genel Komutanlığı’ndan tuğgeneral rütbesiyle mezun oldu. (Bugün)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.