Yazar Sühendan Kahraman Barbaros'un Kitapları okurlarıyla buluştu

KİTAP Haber Girişi : 02 Nisan 2023 14:41
Yazar Sühendan Kahraman Barbaros'un Kitapları okurlarıyla buluştu
Yazar Sühendan Kahraman Barbaros'un Kitapları okurlarıyla buluştu

Hikayelerin çocuklar üzerindeki mucizevi etkilerini yakından bilen ve bir anne olan Türkiye Yazarlar Birliği üyesi ve Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği üyesi ve Eğitim Koçu Sühendan Kahraman Barbaros; "Eskisi gibi değil" kitabı'nın ardından geçtiğimiz günlerde  "Binbir Çevre Masalları" adlı hikaye kitabı ile okuyucularıyla buluştu.


Çocuklara okunan, anlatılan hikayeler onları hayal dünyasında  yolculuğuna çıkardığına vurgu yapan Kahraman, "Bu yolculuk ileriki hayatlarının, en temel basamaklarını oluşturuyor. Okuyacağınız bu hikayelerle, çocuklara anlatılmak ve öğretilmek istenilen her düşünceyi dolaylı yoldan ifade etmenin en güzel yoludur. Çocuklarımızın zihninde yeni ufuklar açmak için kaleme alınan bu hikaye dolu kitap; yaşam, doğa, sevgi, mutluluk, arkadaşlık, dürüstlük gibi konuları ele alan beş hikâyeden oluşuyor." dedi.


Hikayedeki kahramanları bazen bir şişenin içinden çıkan notun peşinden gidiyor, bazen de iyi dostlardan oluşan kraliçe karınca ile gözlüklü kaplumbağa ile dostluk kuruyor.Bazen kahraman Ahmet ile çevre savaşı yaparken, Küçük dedektiflerle Köpekler ülkesine seyahat ediyorlar.
Çocuklar kadar büyüklerin de keyifle okuyacağı bu eserlerde,
Masal dili çok önemli olduğuna dikkat çekip, "Akıcı, kurguya destek olan, sahici bir dil olması gerekir. Türkçe’nin doğru kullanımı kadar önemli bu sahicilik. Kitabın evrenselliği de çok önemli bir ölçü benim için. Bu kitabı okuyan velilerin ve çocukların sevebileceği metinler yazmaya çalışıyorum."dedi.

 

KAHRAMANLAR DAYANIŞMA İÇİNDE

 

Kahramanların akıllı olması önemlidir. Kurgu, metinlerdeki kargaşayı, çatışmayı aklıyla çözebilmesi.Dayanışma içinde olan bir ekiple hareket etmek önemlidir benim için.Keyifli, neşeli, merak uyandıran ,bütün olarak hayata dair, bilime dair, öğrenmeye, anlamaya dair herşey bulunmalı.  Gerçekçi olmalı. Bunu anlatabilecek bir çok yöntem var.Haliyle kahramanlarım da böyle oluyor.Verilen mesajda "doğadaki tüm canlıların yaşam haklarına saygılı olması bilinci hakimdir." Şeklinde konuştu.

 

KİTAPLA ÇOCUK BÜTÜTMEK

 

Velilere ilk söyleyeceğim vurgu, çocuklar kitapla çok erken tanıştırılmalı. Beş altı aylıkken örneğin. Onlarla vakit geçirmenin en sıcak samimi yolu. Birlikte büyümenin en keyifli yanlarından biridir. Çocuk büyüdükçe de ilgi alanlarına göre kendinin seçmesine olanak verilmiş oluyor.


Masal dinleyen çocuğun hayalgücü artar, dikkati, hafızası, dil becerisi ve kelime dağarcığı gelişir. Okuma alışkanlığı kazanır. Merakı artar ve soru sorar. Espri anlayışı gelişir, ilişkileri güçlenir, empati yapma becerisi güçlenir.

 

"Tabiatın isteklerini anlamamazlıktan gelen, cezasını görür"


"Doğaya karşı işlenen bir suçun öcü, insan adaletinden daha zorlu olur..."

 

binbir çevre masalları  ile beş farklı hikayeden oluşan  masal dünyasına unutulmaz bir yolculuğa davetlisiniz


Haydi veliler
Haydi Çocuklar...

 

Ayrıca Liman yayınevi çalışanlarına  ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.