Yaşar Doğu'nun ismi çim markasında da yaşayacak

Samsunlu Ziraatçi Kadir İspirli'den ahde vefa örneği. Üretip tescil ettirdiği bitkiye KOCAYAŞAR ismini verdi. Türk Güreşinin Sembol ismi Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu minder güreşinden önce çayırlarda da karakucak güreşleri yapıp büyük ün elde etmişti. Şimdi ismi çayırda da yaşayacak.

 

Samsunlu ziraat mühendisleri elde ettikleri başarılı çalışmalarından birisini daha paylaştı. İlk defa ürettikleri çim bitkisini Samsun'un büyük değeri Yaşar DOĞU'ya ithaf edip "KOCAYAŞAR" ismi ile tescil ettirdiler.

 

Samsunlu Ziraat Mühendisi Kadir İspirli tek yıllık çim ıslah programı kapsamında geliştirdikleri bitkiyi Samsun'un büyük değeri Yaşar DOĞU'ya ithaf edip "KOCAYAŞAR" ismi ile tescil ettirmeyi başardı.

 

Kadir İspirli yaptığı açıklamada: "Tek yıllık çim ıslah programı kapsamında gelistirilen 2. çeşidimiz Samsun'un büyük değeri Yaşar DOĞU'ya ithafen, "KOCAYAŞAR" ismi ile tescil edilmiştir. Milletimiz ve Ülkemiz tarımına hayırlı olmasını dileriz'dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.