• reklam

Yaşar Doğu'nun Amerikalılara verdiği muhteşem cevap

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 05 Ocak 2023 13:04
Yaşar Doğu'nun Amerikalılara verdiği muhteşem cevap
Yaşar Doğu'nun Türk Güreş Tarihinde örnek hayatı mücadelesi şampiyonluğu ve muhteşem duruşuyla önemli bir yeri vardır. Onu Yaşar Doğu yapan özellikleri bu duruşunda yatmaktadır.
Yaşar Doğu'nun Amerikalılara verdiği muhteşem cevap

Yaşar Doğu'nun Türk Güreş Tarihinde örnek hayatı mücadelesi şampiyonluğu ve muhteşem duruşuyla önemli bir yeri vardır. Onu Yaşar Doğu yapan özellikleri bu duruşunda yatmaktadır.

 

Kendisine transfer teklifinde bulunan Amerakılı heyete 73 yıl evvel verdiği muhteşem cevap  Yaşar Doğu'nun  Vatan Millet sevgisinin bariz ifadesidir.

 

Türk gibi kuvvetli sözü Yaşar Doğu'nun yalnız gücünde değil, karakterinde de yer almaktadır

 

1950 senesinde Amerikalı güreşçilerin Türkiye’ye gelerek yaptıkları güreşler sonunda yetkililerin; “50 bin TL verelim ayrıca bütün imkânları sunalım gel Amerika’da güreşe devam et” diyerek yaptıkları teklife karşı Yaşar Doğu şu cevabı vermiştir:

 

BEN YABANCI ÜLKE ADINA GÜREŞMEM

 

‘Hiç bir zaman yabancı bir memleket adına profesyonel güreşmemek ve antrenörlük yapmamak için ahdim vardır. Bu ahdime ömrümce sadık kalacağım. Ben yabancı ülke adına ve yabancı bayrağının altında güreş yapmam. Biz para için değil, şeref için güreş yapıyoruz. Maksadımız şahsi değil millidir. Teklifinizi kabul edemem”

 

YAŞAR DOĞU İŞTE BUDUR

 

Yıldızlaşan sporcular vardır, bir de kahramanlaşanlar. İşte Yaşar Doğu'yu kahraman yapan anlayıştan birisi de buydu.

 

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu yine bir sözünde şunları söylemiştir:

 

“Bugüne kadar yüzlerce güreş yaptım. Ve bir o kadar güreşçi ile karşılaştım. Tek derdim rakiplerimi mağlup ederek Milletime şampiyonluklar hediye edip yüzünü güldürmek, Şanlı Bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşımızı okutmak olmuştur”

Etiketler : Yaşar Doğu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.