Yaşar Doğu 9. Karakucak Güreş Festivalinin ardından

KÖŞE YAZILARI Haber Girişi : 25 Temmuz 2022 14:19
Yaşar Doğu 9. Karakucak Güreş Festivalinin ardından
Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen organizasyona büyük emek veren başta Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve başarılı ekibini tebrik ediyorum.

Yaşar Doğu 9. Karakucak Güreş Festivalinin ardından 

 

 Kavak Belediyesi tarafından bu yıl 9.su düzenlenen tertip komitesinde de yer aldığım Yaşar Doğu Karakucak Güreşleri ve Kültür Sanat Festivalindeydim.

 

Üç yıl aradan sonra giderilen hasret görülmeye değerdi.

 

Bölgenin en güzel doğal piknik alanlarından, hatta cazibe merkezlerinden birisi olan Güvenpark mesire alanı tarihi günlerinden birini daha yaşadı diyebilirim.

 

Başarılı bir şekilde gerçekleştirilen organizasyona büyük emek veren başta Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve başarılı ekibini tebrik ediyorum.

 

Başkan Sarıcaoğlu’nun katılan davetli ve ziyaretçilerle tek tek ilgilenmesi, etkinliğe hâkim olması bu memnuniyetin önemli etkenlerinden birisi olduğunu gördüm.

 

22 Temmuz Cuma günü akşamı başlayıp 24 Temmuz 2022 Pazar günü gecesi de devam eden festivalde büyük heyecan ve coşku yaşandı.

 

AK Parti Genel Başkan Vekili ve son başbakanlarımızdan Sn. Binali Yıldırım’ın bizzat katılarak onurlandırması, Doğu Karakucak Güreşlerine ayrı bir anlam kazandırdı.

 

Sn. Binali Yıldırımın alanda yaptığı konuşmada Yaşar Doğu’dan övgüyle söz etmesi büyük takdir topladı.

 

Cazgırlığını ülkemizin kıymetli cazgırlarından Kasım Arslan’ın yaptığı, onlarca güreşçinin katıldığı ve Şaban Yılmazın Başpehlivanlığını kazandığı Yaşar Doğu Karakucak Güreşlerinin yediden yetmişe baştan sona büyük ilgiyle izlenmesine sevindim.

 

Bir kez daha halkımızın güreş sevgisini takdir ettim.

 

Güreşsiz bırakılmaması her yıl bu heyecan ve coşkunun yaşatılması kanaatine vardım.

 

Atasporumuz güreşimize sahip çıkmak hem milli bir görev hem de boynumuzun borcudur.

 

Ülkemizin dörtbir yanında güreşler yapılıyor olması elbette sevindiricidir.

 

Ancak Yaşar Doğu adına Kavakta yani kendi memleketinde güreş yapılması tarifi imkânsız bir duygudur.

 

Bu duyguyu yaşamak için gelen binlerce insan ve yüzlerce araç o devasa alanın dolup taşmasına yetti.

 

Araçlarını park edecek yer bulamayan çok sayıda davetli olduğunu gördüm.

 

Karşıdaki tarlalara bile araçlarını park edip alana dakikalarca mesafeden yürüyerek gelen insanların sevgisi başka nasıl tarif edilebilir ki…

 

Bu yılki organizasyonun artı ve eksilerini konuşurken gelecek yıl özellikle araç parkı konusuna bir çözüm üretmek gerek diye düşünüyorum.

 

Tekrar ifade etmek gerekirse başarılı organizasyonun gerçekleşmesinde Kavak Kaymakamımız Ömer Saygılı’ya, Emniyet Müdürlüğümüzün fedakâr personeline, Jandarma personeline, Belediye zabıtasına varıncaya dek herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Yaşar Doğu adına tertiplenen bu organizasyonun önümüzdeki yıllarda da daha güzel şartlarda sürdürülmesi temennisiyle…

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.