UZMAN ÖNERDİ EKMEĞİN ARASINA BASIN TEREYAĞINI

SAĞLIK Haber Girişi : 03 Temmuz 2014 12:43
UZMAN ÖNERDİ EKMEĞİN ARASINA BASIN TEREYAĞINI
Milli gıdamız tereyağı da yıllarca gıda tröstlerinin zulmü altında kalmış, toplama zararlı diye tanıtılmıştı. peki sebebi neydi?
 Milli gıdamız tereyağı da yıllarca gıda tröstlerinin zulmü altında kalmış, topluma zararlı diye tanıtılmıştı. peki sebebi neydi?
Tereyağını sofralarımızdan kaldırıp yerine margarinleri koyarak bunlardan para kazananlar yıllarca halkın sağlığı ile de oynadılar. İşte bugün tereyağının sağlık üzerine olumlu etkileri konuşulurken margarinlerin insanda oluşturduğu hastalıklar tartışılıyor. Tereyağı ile margarin arasındaki savaşı kaybedenler yine insanlar olmuştu. burada kaybedilen yalnızca sağlık değil köylünün  üreticinin önemli gelir kaynaklarından birisi olan hayvancılıkta bu sektöre kurban edilmişti. Tereyağının faydaları konusunda halkı bilgilendirmeyen hatta sağlığımıza olumsuz etkileri olduğunu söyleyip margarinler karşısında susan doktorlar da bu işin birer parçası mıydı? 
Bu yıllar içerisinde doğal olmadığı için halkın sağlığını bozan yapay yağlardan dolayı yüzbinlerce kişi sağlığını kaybetti.
Hayvancılık eski değerini kaybetti. Çocuklarımız süt yerine süt tozuna mahkum edildi. Köylü ve ziraatçı yoksullaştı. Köyden kente nüfus artışı hızlandı. Margarin en kolay gelir getiren ticaretin başlarında yer aldı. Bu sektörün sahipleri gazete ve radyoları kullanarak reklam sektörünü ellerinde tuttular. Hekimleri yanlış beyanat vermeye teşvik ettiler. Böylesi dev bir güce sahip olan sektör karşısında tereyağı daha sütten çıkmadan eriyip gitti.


TEREYAĞININ FAYDASI YİNE Mİ KEŞFEDİLDİ?
FAYDALI OLDUĞU BİLİNMİYOR MUYDU?
MARGARİN ÜRETİCİLERİNİN KURBANI OLAN TEREYAĞI YENİDEN GÜN YÜZÜNE Mİ ÇIKIYOR?

Prof. Dr. Canan Karatay, oruç tutarken nasıl beslenilmesi gerektiğini anlatırken, orjinal tereyağlarının Ramazan'da da rahatlıkla yenebileceğini söyledi.

NTV canlı yayınına katılan Prof. Dr. canan karatay, Ramazan'da da tereyağının rahatlıkla yenebileceğini söyleyerek, oruç ayında nasıl beslenilmesi gerektiğini anlatırken, orjinal tereyağlarının Ramazan'da da rahatlıkla yenebileceğini söyledi.

Katıldığı programda Ramazan beslenmesini anlatırken ezber bozan Karatay, orjinal tereyağlarının Ramazan'da da rahatlıkla yenebileceğini söyledi.

TEREYAĞI TIME'A KAPAK OLMUŞTU

TIME dergisinde yayımlanan makale, Prof. Dr. Canan Karatay'ın tereyağı konusundaki sözlerini onaylar nitelikteydi. ABD'deki kilo problemlerini düşük yağlı diyetlerin artırdığı belirtilen makalede, "Tereyağı yiyin" önerisi yer almıştı.

Etiketler : tereyağı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.