Ulugazi Toplu Konutlarında Yeni Yönetim İşbaşında

SAMSUN HABER Haber Girişi : 28 Ocak 2018 10:19
Ulugazi Toplu Konutlarında Yeni Yönetim İşbaşında
Samsunun en büyük toplu konutlarından birisi olan Ulugazi Toplu Konutlarında yapılan seçimle yönetim el değiştirdi. Yeni yönetim kurlu Başkanı Civan Çelik oldu.

Samsunun en büyük toplu konutlarından birisi olan Ulugazi Toplu Konutlarında yapılan seçimle yönetim el değiştirdi. Yeni yönetim kurlu Başkanı Civan Çelik oldu.


Yeni Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Civan Çelik bir basın açıklaması yayınladı.



ULUGAZİ TOPLU KONUTLARINDA YÖNETİM DEĞİŞTİ


Civan Çelik Basın Açıklamasında: 

"Ulugazi Toplu Konutlarında TOKİ tarafından atanan ve 4,5 yıldır görevi bırakmayan Boğaziçi A.Ş Site yönetiminin mahkeme kararı ile sonlandırılması sonucu site sakinlerince olağanüstü genel kurullar yapıldı. 30 blok ve 1276 konuttan oluşan ve yaklaşık 5000 kişinin oturduğu Samsun’un en büyük toplu konutlarında seçim çalışmaları yoğun ve çekişmeli geçti. 


30 Blokta yapılan Blok Yöneticisi seçimlerinin ardından oluşan 30 kişilik Temsilciler Kurulu Site Yönetim Kurulu ve Denetim Kurullarını Seçti. Seçimler Sonucunda; 


Ulugazi Toplu Konutları Yönetim Kurulu Başkanı: Civan Çelik, Başkan Vekili: Serhan Karadeniz, Sayman: Enver Sultan Atalı seçildi. Denetleme Kurulu’na Ömer Bilgin, Ahmet Sansür, Muhammet Dege seçildi. Büyük bir Sivil Toplum ve yaşam merkezi olan Ulugazi Toplu Konutlarında değişim başladı.


Ulugazi Toplu Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Civan Çelik: Şehrin en güzel yerinde bulunan yaşam alanımız bugüne kadar pek çok sorunla karşı karşıya kalmıştır. Aday olma nedenimiz 5000 kişilik bu ailenin bu sorunların çözüme kavuşturulması, mağduriyetlerin giderilmesi ve yaşam alanlarımızın güzelleştirilmesidir. Bu sorunlarımızdan birkaçını kamuoyu ile paylaşmamız yerinde olacaktır.


Öncelikle Toki tarafından Erkut İnşaat Firmasına yaptırılan konutlarımızda bulunan gizli ve açık inşaat hata ve eksiklikleri milyon liraları bulmasına ve 4,5 yıldır başvurularımıza rağmen hiçbir çalışma yapılmamıştır. Sitemizde yangın alarm sistemleri eksik teslim edildiği için 4,5 yıldır hiçbir blokta çalışmamaktadır. 60 Daireli bir blokta çıkabilecek bir yangındaki can kaybının sorumlusu kimdir? Toki tarafından atanan geçici yönetim de bu konuda görevini yapmamıştır. Site Kanalizasyonumuzun eğimi yetersiz olduğundan, her yerden koku gelmektedir. Saski tarafından Kanalizasyon kabul edilmemiş olmasına rağmen bu binalara iskân verilmiştir. Site içerisinden çıkan Karasu için drenaj vb önlemler alınmadığından bütün blok ve binaların zeminlerinde çürüme, can ve mal kaybı tehlikesi oluşturmasına rağmen bütün yazılı ve sözlü başvurularımız ilgili makamlarca dikkate alınmamıştır. Site içerisinden siteye ait olmayan yollar geçmektedir. Bu toplu konut alanında trafik, kaza vb pek çok sorun oluşturmaktadır. Site etrafı duvarla çevrilememektedir. 

Bu kadar büyük bir konut alanında hiçbir sosyal, spor ve benzeri yaşam alanı yapılmamıştır. Bağış olarak almadığımız her ay düzenli olarak taksit ödediğimiz konutlarımızın bütün eksiklikleri birinci önceliğimizdir.


Halkın oyu ve güveni ile seçilen yeni Yönetim Kurulu olarak 5000 kişinin ortak sorunu olan, bilinçli veya bilinçsiz olarak bizlerin zararına sebep olunan her konunun takipçisi olarak gerekli hukukî çalışmaları yürüteceğiz. Bu hususlarda Samsun’un bütün mülki ve idari amirlerimizi ziyaret ederek aynı taleplerimizi ileteceğiz. Sorunların çözümü ve site halkının rahat ve huzuru için desteklerini bekliyoruz" Dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.