• İHSANBAŞKAN

TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONUNDAN O SÖZLERE KINAMA

SPOR Haber Girişi : 22 Mart 2021 19:57
TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONUNDAN O SÖZLERE KINAMA
Survivor 2021'de yarışmacılardan Uğurtan Dornın Başpehlivan İsmail Balabana çirkin ifadeler kullanması üzerine Türkiye Güreş Federasyonu harekete geçerek bir kınama yayınladı:
Survivor 2021'de yarışmacılardan Uğurtan Dornın Başpehlivan İsmail Balabana çirkin ifadeler kullanması üzerine Türkiye Güreş Federasyonu harekete geçerek bir kınama yayınladı:
  

KINIYORUZ

Survivor 2021’de Ünlüler Takımı’nda mücadele eden Başpehlivan İsmail Balaban önceki gün karşı takım oyuncularıyla gerginlik yaşamış, gönüllüler takımından Uğurtan Dora ünlü sporcu için çirkin ifadeler kullanmıştır. Bu ifadeleri Türkiye Güreş Federasyonu olarak kınıyoruz.

İsmail Balaban bu yarışmaya kendi isteği ile gitmiştir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı güreşçimize bu tür hakaretler yapılmasını uygun görmüyoruz. Yaklaşık 670 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar yağlı güreşleri bizim kültürümüzün bir parçasıdır ve ata sporumuzdur. Yağlı güreşler, içinde sevgi, saygı ve hoşgörüyü barındırır. Bu değerler bir güreşçi için her zaman kazanmaktan daha önemlidir. Bu felsefe daha küçük yaşta pehlivanlara verilir. İsmail Balaban'da bu kültürle yetişmiş, ahlaklı bir başpehlivanımızdır. O hakareti yapan kişiyi kınıyor, İsmail Balaban'ın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.