TOK: TARİHE SAHİP ÇIKMAK İLÇEMİZİ AYDINLATIYOR

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 23 Mayıs 2014 17:33
TOK: TARİHE SAHİP ÇIKMAK İLÇEMİZİ AYDINLATIYOR
İlkadım ilçesinde bulunan Seyyid Kudbeddin Camii ve Kütüphanesi'nin restorasyon çalışmalarını inceleyen İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, "Tarihimize sahip çıkmak şehrimizin ve ülkemizin geleceğini aydınlatıyor" dedi.
TOK: "TARİHE SAHİP ÇIKMAK İLÇEMİZİ AYDINLATIYOR"

 İlkadım ilçesinde bulunan Seyyid Kudbeddin Camii ve Kütüphanesi'nin restorasyon çalışmalarını inceleyen İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok,  "Tarihimize sahip çıkmak şehrimizin ve ülkemizin geleceğini aydınlatıyor" dedi.

 Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yaptırılan Seyyid Kudbeddin Camii ve Kütüphanesi'ni ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Seyyid Kudbeddin Camii imamı Mehmet Aci'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Tok, camii çevresinde bulunan peyzaj çalışmalarının düzenli bir şekilde yapılacağını belirtti.

 Tarihin dokuların kaybolmasının üzüntü verici olduğunu belirten Başkan Erdoğan Tok: " İlçemizde bulunan Seyyid Kudbeddin Türbesi ve Camii halkımız tarafından pek fazla bilinmiyor. Kaybolmaya yüz tutan tarihimizi gün yüzüne çıkartmak için İlkadım Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya hazırız ve yapıyoruz. Tarihimize sahip çıkmak şehrimizin ve ülkemizin geleceğine ışık tutar ve gençlerimizi aydınlık yarınlara taşır. Seyyid Kudbeddin Camii restorasyon çalışmalarını detaylı bir şekilde incelemiş bulunmaktayız. Böylesi tarih kokan bir noktada İlkadım Belediyesi olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız. Seyyid Kudbeddin Camii ve Kütüphanesi'nin çevresindeki peyzaj çalışmalarımızı özenle gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Başkan Tok incelemeler sonrasında  Seyyid Kudbeddin türbesine girerek mezarı başında dua etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.