Tirit patenti Kavak'ta

GÜNDEM Haber Girişi : 28 Şubat 2013 11:04
Tirit patenti Kavak'ta
Namı Türkiye dışına taşan Samsun Kaz Tridi'nin patent başvurusunu gerçekleştiren belediyelerden biri olan Kavak Belediyesi'nin Başkanı Şerif Ün, nihayetinde Kaz Tirit Patenti'nin alındığını söyledi
Basın - Yayın ve Enformasyon Samsun İl Müdürü Tahsin Bayar ve beraberindeki basın mensupları bugün Kavak ilçesini ziyaret ettiler. Ziyarette makamında ağırladığı Tahsin Bayar ve basın mensuplarını Kavak'ta görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün 2009 yılında göreve geldiklerini hatırlatarak bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ÇALIŞMALARI ANLATTI
Başkan Ün işsizlik nedeniyle Kavak'ın önemli miktarda göç verdiğini belirtirken Çalışmalar sonucu Kavak Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçen 13-14 fabrika ile tekstil ve diğer fabrikalar nedeniyle işsizlik oranı yok denecek kadar azaldı ve ilçe göç verme yerine göç alır duruma geldi. Bunun yanı sıra halkımıza ucuz konut üretim amacıyla Hilal Kent Yapı Kooperatifini kurduk. 5 blok halinde ve her biri 16 kat olmak üzere toplam 404 konut üreteceğiz. Birinci blok çalışmalarımız devam etmektedir. Bu blokta bulunan 90 daire Aralık 2014'te sahiplerine teslim edilecektir" diye konuştu.



KAZ TİRİTİ KAVAK'TA TESCİLLENDİ
Kavak'ın meşhur yemeği tirit hakkında da konuşan Başkan Ün, kaz tiridini tescillendirdiğini belirterek "Kaz tiridinin tesciline Kavak, Vezirköprü, Havza, Lâdik ve Asarcık olarak başvurduk. Nihayetinde bu 5 ilçenin tescillenerek patenti alınmış tiridi vardır. Bunun yanı sıra Çakallı Menemenini de tescillemiştik." diye konuştu.


TESİSLER GEZİLDİ
Belediye binasındaki sohbetin ardından Kavak?ta bir takım ziyaretlerde bulunan basın mensupları sırasıyla Kaymakamlık, Kavak Otogarı, Novak Triko Fabrikası, Organize Sanayi Bölgesi ve bu OSB içinde kurutulmuş gıda üretimi yapan Okyanus Grup üretim tesislerini ziyaret ettiler. Daha sonra Başkan Şerif Ün ziyarete gelenler için bir sosyal tesiste tirit ziyafeti verirken ilçedeki ziyaretlerin ardından Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar ile basın mensupları, Ün'e ilgisinden dolayı teşekkür etti.








Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.