• İHSANBAŞKAN

Tekkeköy Güreşlerinde Başpehlivan İsmail Balaban Oldu

SPOR Haber Girişi : 28 Ağustos 2017 19:49
Tekkeköy Güreşlerinde Başpehlivan İsmail Balaban Oldu
Bu yıl 7. Gerçekleşen Tekkeköy yağlı güreşlerinin Başpehlivanı İsmail Babalan oldu. Fatih Atlı Çeyrek Finalde Orhan Okuluyu yenerek finale çıkmıştı. Finalde İsmail Balaban ile karşılaşan Fatih Atlı Başpehlivanlığı İsmail Balaban'a kaptırdı.
Bu yıl 7. Gerçekleşen Tekkeköy yağlı güreşlerinin Başpehlivanı  İsmail Babalan oldu.

Fatih Atlı Çeyrek Finalde Orhan Okuluyu yenerek finale çıkmıştı. Finalde İsmail Balaban ile karşılaşan Fatih Atlı Başpehlivanlığı İsmail Balaban'a kaptırdı. Balaban altın kemerini Tekkeköy belediye Başkanı Hasan Togarın elinden aldı. Ayrıca Togar güreşler öncesi başpehlivana verilmek üzere vaad ettiği beşbin Tl.lik özel ödülünü de İsmail Balabana takdim etti.  


Yüzlerce güreşçinin güreş tuttuğu Tekkeköy Büyüklü Mahallesindeki güreşler kıran kırana geçti. Tarihi Kırkpınardan sonra ilk beşinci sırada yer alan Tekkeköy Güreşlerine katılımında yoğun olduğu görüldü.


Kilolarca zeytinyağının kullanıldığı er meydanında Samsunlular yağlı güreş keyfi yaşadılar.


Yağlı güreşlere İsmail Balaban, Şaban Yılmaz, Fatih Atlı, Orhan Okulu gibi Kırkpınar Başpehlivanlarının yanısıra Kırkpınarda başa ve başaltına güreşen ünlü güreşçiler de yer aldı.


Samsunlu Güreşçi Şaban Yılmaz güreşte geçirdiği sakatlık üzerine güreşini yarım bırakmak zorunda kaldı.

Güreşlerde bir konuşma yapan Hasan Togar Atasporumuz Yağlı Güreşlerimize katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek er meydanında centilmence güreş yapan güreşçilere ve katılımcılara teşekkür etti.


Güreşlere MHP Grup Başkan vekili Erhan Usta, 22. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, Asarcık, Lâdik Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.