TARIM ARAÇLARININ GÜVENLİ KULLANIMI TATBİKATLA GÖSTERİLDİ

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Eylül 2014 10:20
TARIM ARAÇLARININ GÜVENLİ KULLANIMI TATBİKATLA GÖSTERİLDİ
Samsun Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Bafra'da Tarım araçlarının güvenli kullanımı konulu seminer verildi. Seminerde tatbikatlı gösteri sunuldu.
Samsun Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Tarım araçlarının güvenli kullanımı konulu seminer verildi. Seminerde tatbikatlı gösteri sunuldu. Tarım araçlarının güvenli kullanımı  projesi çerçevesinde Bafra'da yapılan tatbikata çok sayıda davetli katıldı. Samsun Gıda ve Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün sunum öncesi yayınladığı bildiride şunlar yer aldı. 

 TARIM ARAÇLARININ GÜVENLİ KULLANIMI PROJESİ

Günümüzde tarımsal üretimde tarım alet ve makine kullanımının arttığı gözlemlenmektedir. Bununla birlikte her ne kadar görsel ve yayınsal basında yer almasa da göz ardı edilemeyecek oranda tarım alet ve makine  kazaları oldukça yüksektir. Bu bağlamda, traktör ve tarım alet ve makine  kullanımını gerektiren her işte emniyet açısından dikkatli olmak önemlidir. İstatistikler, traktör ve tarım alet ve makine  ile ilgili kazaların büyük kısmının insanların ihmali, dikkatsizliği neticesinde oluştuğunu göstermektedir.

Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki tarım makinelerinin çalıştırılması ciddi bir iştir. Bu nedenle kazalardan, yaralanmalardan kaçınmak için emniyet kurallarının uygulanmasında çok katı olmak gerekir.

·      Asla alkolü durumda makine çalıştırılmamalı.

·      Operatör aldığı eğitimin yanında kullanacağı makinenin kullanma bakım kitabını  eksiksiz okumalı ve iyice anlamalıdır.

·       Makine çalıştırılırken işe uygun  koruyucu elbiseler giyilmelidir. Asla bol, sarkık ve üzerinize uymayan gömlek ve pantolonlar giyilmelidir.

·        Makine üzerine sürücüden başka kimsenin binmesine izin vermeyin, çünkü bu kişiler kolayca araçtan savrulabilir veya düşebilirler. 

·        Kişilerin traktörle kullanılan ön kepçe içine veya traktörle çekilen römork veya diğer ekipmanların çeki okları üzerine binmesine asla müsaade edilmemelidir.

·       İşle doğrudan ilgisi olmayan herkes, özellikle çocuklar çalışma ortamından ve makinelerden uzak tutulmalıdır.

·       Yakıt ikmali yapılırken motor stop edilmelidir. Depo, hortum ve enjektörlerde periyodik bakım ve kontroller yapılmalı ve yakıt ikmal alanında sigara içilmemesi gibi emniyet kurallarına kesinlikle uyulmalıdır.

·       Emniyet muhafazaları makine çalışırken daima takılı olmalıdır, pek çok kişi  makinenin muhafazasız yerlerine elini, kolunu, paçasını kaptırarak sakat kalmakta veya ölmektedir.

 ·      Tüm traktörler Devrilmeye Karşı Koruyucu Çatıyla (DKKÇ) donatılmalıdır. DKKÇ olmayan traktörlerle olan takla atma veya devrilmelerin hemen hemen tümü ölümle sonuçlanmaktadır.

.       Devrilmeyi önlemek için; çok eğimli yerlerde, kanallarda, çok aşırı engebeli arazilerde, kütük, büyük kaya vb. şeylerin üzerinde sürüşlerden kaçının, yokuş aşağı inişlerde makineyi daima viteste bulundurun.

.     Karayolunda giderken trafik kurallarına uyalım.

            Tüm bu olaylara dikkat çekmek için Samsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü ve Kurumumuzca işbirliği şeklinde "Tarım Araçlarının Güvenli Kullanımı Projesi" kapsamında Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası Etkinliğinin 4' üncüsü, İlimiz Bafra İlçesi Büyük Park Tesislerinde 11 Eylül 2014  Perşembe düzenlenmiştir.                                                                                                                                                                                                                                                       

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.