• İHSANBAŞKAN

SURİYE İLE SAVAŞ DURUMU YOK

SİYASET Haber Girişi : 14 Ekim 2012 20:29
SURİYE İLE SAVAŞ DURUMU YOK
Başbakan Yardımcısı Atalay, ''Yakın vadede, uluslararası toplumdan bağımsız, Türkiye'nin tek başına bir savaşı düşünülmemeli'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, ''Yakın vadede, uluslararası toplumdan bağımsız, Türkiye'nin tek başına bir savaşı düşünülmemeli'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay,  24 TV'de yayınlanan ''Ankara Masası'' programında soruları yanıtladı.

Beşir Atalay, Suriye'ye ait yolcu uçağının Esenboğa Havalimanı'na indirilmesine ilişkin, Türkiye'nin uluslararası hukukun içinde olmaya her zaman özen gösterdiğini belirtti.

Türkiye'nin yapması gerekeni yaptığını ifade eden Atalay, ''Yapmazsa yanlış olur. O bilgiler geldiği halde, o istihbarat alındığı halde Türkiye, bu tedbiri almazsa burada hata yapar'' dedi.

Uluslararası toplantılarda CHP'nin, iktidara karşı olmak adına, kendi ülkesi aleyhine şeyler söylediğini belirten Atalay, ''Türkiye'yi oralarda artık, Rum ve Ermeni lobisi değil, ana muhalefet partisi şikayet ediyor'' dedi.

Bu savaş tezkeresi değil

Atalay, Akçakale'ye top mermisinin düşmesinden sonra Hükümet'in TBMM'den yetki aldığını hatırlatarak, ''Bu yetkiyi almak durumundaydı. Bu yetkiyi almazsa yanlış olur'' dedi.

Hükümet'in ''tedbir olsun'' diye TBMM'den izin istediğini belirten Atalay, şunları kaydetti:

''Savaş, öyle basit bir şey değildir. Savaş, ciddi bir karardır. Bu, bir savaş tezkeresi de değildir. Elimizde doğru ciddi bir tedbirdir. Nitekim bu çerçevede Hükümet de bu tezkereyi büyük bir sorumluluk içinde kullanacaktır, kullanıyor da şu anda. Ama yakın vadede, uluslararası toplumdan bağımsız olarak, Türkiye'nin tek başına bir savaşı düşünülmemeli. Böyle bir şey ortada yok şu anda. Öyle bir şey söz konusu değil. Suriye politikasında biz, uluslararası toplumu daha duyarlı olmaya çağırıyoruz.''

Sürpriz oldu

Yerel seçimlerin öne alınmasını öngören teklifin, referandum aralığında kabul oyuyla geçmesine ilişkin soruları da yanıtlayan Atalay, ''Gizli oylamaya bir şey de denilemez. Ama bu, doğrusu çok sürpriz. Niye böyle oldu? Bunu, bu oylamanın sonuçlarını herhalde grubumuz, parti grupları irdeliyordur'' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.