• İHSANBAŞKAN

Sühendan Kahraman Barbarostan ikinci kitap: 'Binbir Çevre Masalları'

KİTAP Haber Girişi : 15 Mart 2023 15:48
Sühendan Kahraman Barbarostan ikinci kitap: 'Binbir Çevre Masalları'

Sosyolog Yazar Sühendan Kahraman Barbaros yeni yayınlanan ikinci kitabı 'Binbir Çevre Masalları' nı Samsun Bülten'e anlattı.

 

"Bir yazarın içinde kitap varsa yazma hırsı varsa, onu kimse tutamaz"

 

Türkiye Yazarlar Birliği üyesi, Sosyolog , Yaşam ve Eğitim koçu Sühendan Kahraman Barbaros, liman yayınevi tarafından basılan “binbir çevre masalları” adlı ikinci kitabı ile edebiyat dünyasında sağlam adımlarla yürüyor.
 

Yazarken ne hissediyorsunuz?

 

Eserlerimde okuyucuya seslenmenin ötesinde onlarla sohbet edip,  altı çizilecek cümlelere imza atmayı seviyorum.

 

 

Yazılarınızda kendi sanki kalıbını öne çıkarttınız!


Evet, okuyucu yenilik arıyor.Düşündüm ve öykü yapısı değişmeli. Belki de edebiyat tamamen değiştirilmeli. Çünkü hız çağında yaşıyoruz. Artık edebiyatın da hızlanması lazım. İnsanlar artık kendilerini kalıplara sokan, eski korse gibi bir konuyu artık okumazlar. Yazılanlardan senaryolar yapılabilmeli, filmler yapılabilmeli.Bunun örneği kitaplarımız mevcut.

 

Kitabınızı yayınevine teslim ettiğinizde hisleriniz nedir?

 

İkinci kitabın dosyasını yayınevi ne teslim ettiğimde üçüncü romanımı
Hâlen yazıyorum. Dosyayı teslim ettiğimde,burukluk yaşıyorum.Kahramanlarla içli dışlı oluyorsunuz.Teslim ettiğimiz hayallerimiz çünkü. Bunu yapabilirsen, başarmışsındır. Her kitabı bitirdiğimde sonsuz bir mutluluk duyarım ama aynı zamanda ayrıldığım için de  yalnızlık da  duyarım.

 

Okuyucu aksiyonu sever

 

Okuru bir yerden alıp başka bir dünyaya sürüklemek ten büyük keyif alıyorum.Bu büyük bir mutluluk benim için.Okuyucu aksiyon sever.
Bir yazarın içinde kitap varsa yazma isteği varsa, onu kimse tutamaz.Doğal yazıyorum. Öyle olması gerekiyor. Öyle olursa okur seninle delice koşar ve kitap bitmesin ister. .Bir şeyler yazmak için bir şeyler aramana gerek yok. İşte hayatın içinde yaşananlar var.

 

İkinci kitabım  "binbir çevre masalları "ında Beş ayrı hikaye ile beş farklı konulara değindim.Okuyucularımız, çocuklarıyla keyifli vakit geçireceklerdir. "Binbir çevre masalları" adlı kitabımızda çevre bilincini oluşturmaktı amacım. Yaşadığımız dünyada felaket, yangın, kuraklık, hayvan sevgisini ,doğansevgisinin farkındalığına  vurgulamaktı.Güzel bir eser oldu.Akademisyen kadrolardan bilgi transferini hep yaptık. Ayrıca İki kitabımada desteğini esirgemeyen Liman yayınevi Mehmet Kara beyfendi
İle Selim Koç kardeşime teşekkürlerimi iletiyorum.
Diyorum ki, Kadın yazarsa kalemi gökyüzü, defteri deniz olur. Teşekkür ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.