Suat Kılıç AK Parti'den istifa etti

SİYASET Haber Girişi : 11 Haziran 2023 21:01
Suat Kılıç AK Parti'den istifa etti

Suat Kılıç YRP Genel Başkan Yardımcısı mı olacak?

 

 

AK Partide üç dönem milletvekilliğinin yanı sıra 2011-2013 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Suat Kılıç gece saatlerinde yaptığı açıklamada partisinden istifa ettiğini duyurmuştu.

 

Kılıç Yeniden Refah Partisi’ne geçme kararı aldı. 

 

SUAT KILIÇ, YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE KATILDI

 

İstifa açıklamasında "8 yıllık aradan sonra yerli ve milli siyasete katkı sunmaya devam edeceğini" belirten Suat Kılıç, bu sabah Ankara’da düzenlenen Yeniden Refah Partisi İl Başkanları Toplantısı'nda YRP’ye katıldı.

 

 

ROZETİ ERBAKAN TAKTI

 

Kılıç’a rozetini YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan taktı. Suat Kılıç, 14 Mayıs 2023 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde YRP listelerinden Konya milletvekili seçilen Ali Yüksel’in damadı olarak biliniyor. 

 

Kılıç’ın seçim sürecinde kayınpederinin seçim çalışmalarına da katıldığı öğrenildi. 

 

NE OLMUŞTU?

 

Kılıç, Twitter'dan yaptığı açıklama ile AKP’den istifa ettiğini açıklamıştı.

Kılıç, “AK Parti’deki üyeliğimi 3 Haziran 2023’te sonlandırdım. 8 yıllık aranın ardından, ilkelerim ve istikametime uygun bir zeminde, yerli ve milli siyasete katkı sağlamaya, ülkem ve milletim için çalışmaya, inşallah bundan sonra da devam edeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

 

Akit Yazarı Sinan Burhan Suat Kılıç üzerine bir yazı  kaleme aldı

 

Sentetik adamlara değer verme dönemi bitmelidir?

 

Yeni Akit’in yazarlarından biri olan Sinan Burhan, AK Parti'den istifa ettikten sonra Yeniden Refah Partisi'ne geçen Suat Kılıç'la ilgili bir yazı kaleme aldı. Burhan’ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

 

"Erdoğan'ın ekmeğinin tuzu yok. Kimin elinden tutmuşsa hep yarı yolda bırakmış. Dün başbakan yaptığı, başbakan yardımcısı yaptığı kişiler Erdoğan’ı yarı yolda bırakmış. Hep ihanet hep hep ihanet... Sn. Erdoğan da acaba bu durum niye böyle diye sormalıdır? Çünkü etrafındaki üç-beş kişi, medyadan üç-beş kişi bu isimleri parlatıyor. Devir imaj devri. Erdoğan’ı Erdoğan yapan Kasımpaşalı olmasıdır. Garip gurebanın duasıdır. Sentetik adamlara değer verme dönemi bitmelidir?

 

"MAKAM VERİLMEYİNCE İSTİFA"

 

Ak Partili yetkililere sordum. Neden istifa etti diye? Suat Kılıç önce MKYK’ya girmeyi bekledi. Sonra vekillik bekledi. En son bakan olmayı bekledi. Bunlar da olmayınca istifa etti. Madem istifa edecektin. Neden aylar önce istifa etmedin? Madem, Ak Parti ve Erdoğan yanlış yaptı. O zaman istifa etseydin. Bakan olamayınca istifa ettin. Milletimiz samimi olanla samimi olmayanı ayırıyor. Ak Parti'den hakiki nedenlerle istifa etseydi başımın üzerinde yeri olurdu. Makam verilmeyince istifa... Yok, yok olmaz.

 

"NE GİYİMİ NE DAVRANIŞLARI..."

 

AK Parti tabanı Suat Kılıç nedeniyle Sn. Erdoğan'a çok kızdı. Dar kesim pantolon, İtalyan tarzı takım elbise, çorapsız ayakkabı. Ne giyimi ne de davranışları kültürümüze, geleneğimize ve dinimize uygun değildi. Hadi giyimi boş ver. Bakanlık yaptığı dönemde gittiği her ilde girmiş olduğu hava, kibir dillere destan."

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.