Sokak hayvanlarına yeni yaşam alanı

GÜNDEM Haber Girişi : 26 Temmuz 2012 02:19
Sokak hayvanlarına yeni yaşam alanı
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından İlkadım İlçesi Çatkaya mevkisinde 150 bin metrekarelik orman arazisi üzerinde yapımı devam eden “Sahipsiz Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” bittiğinde Samsun sokaklarında sahipsiz hayvan kalmayacak.
 Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından İlkadım İlçesi Çatkaya mevkisinde 150 bin metrekarelik orman arazisi üzerinde yapımı devam eden “Sahipsiz Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” bittiğinde Samsun sokaklarında sahipsiz hayvan kalmayacak. 

Türkiye’de bugüne kadar yapılan en büyük ve en modern hayvan barınma tesislerinden birisi olacak olan Doğal Yaşam Alanı’nda; idari bina, ilkyardım ve operasyon ünitesi ve klinik, personel binaları, yem hazırlama ünitesi ile birlikte yavrulu anne, yavrulu hayvanlar, kısırlaştırılmış hayvanlar, güçten düşmüş hayvanlar, vahşi ve güçlü köpekler, kedi bakımevi, at ve diğer hayvanların bakım bölümleri ile hayvan mezarlığı bulunacak.

HAYVANLAR ARTIK SOKAĞA GERİ BIRAKILMAYACAK

 Kanunlar gereği kısırlaştırılması, aşısı ve tedavisi yapılan sokak hayvanları toplandıkları yere geri bırakılırken bu yaşam alanının oluşturulması ile artık hayvanlar sokaklara geri bırakılmayacak. Hayvanlar daha rahat ve sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürürken Samsun içinde bu hayvanların sebep olduğu trafik kazası, ısırma ve korkma gibi olumsuzlukların da önüne geçilmiş olacak.  Bu sayede daha özgür ve güvenli bir ortamda yaşama şansı bulacak olan sahipsiz hayvanlar sokaklarda karşılaştıkları şiddet olayları ve yemek bulabilme sıkıntılarından da kurtulmuş olacaklar. Proje ile aynı zamanda Samsunlu hayvan severlerin daha rahat ve çağdaş bir ortamda hayvanlarla bir araya getirilmeleri ve yakın temasta bulunarak gönüllü hayvan bakıcılığı ve ortak çalışma yapmaları da hedefleniyor.

YILMAZ: “HAYVANLAR MUHTAÇ VE ZAVALLI YARATIKLAR” 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun’da olduğu gibi Türkiye’nin bütün şehirlerinde sokak hayvanları ile ilgili problemler bulunduğunu hatırlatarak, “Çünkü hayvanlar bilinçsiz, muhtaç ve zavallı yaratıklar. İnsanların himayesine ihtiyaçları var. Kentleşen şehirlerde her tarafı betonlaşan şehirlerde kırsal kesimin iyice daraldığı bir ortamda hayvanlar kendilerine bakamaz bir yere sığınamaz, hayatlarını sürdüremez ve şehirlerin problemi haline gelen bir süreç içersine girmişlerdir. 150 bin metrekarelik tamamen doğal ve hayvanların rahat ve mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürebilecekleri bir ortama sahip olacak olan bu proje sayesinde artık Samsun sokaklarında sahipsiz hayvan bırakmayacağız" dedi.  Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına hızla devam edilen ve şimdiden çok sayıda sahipsiz sokak köpeğine ev sahipliği yapmaya başlayan projenin bu yıl ekim ayı içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.