Sizin Cumhurbaşkanınız Bizim Cumhurbaşkanımız Ayrımı Yoktur

SİYASET Haber Girişi : 05 Şubat 2015 23:40
Sizin Cumhurbaşkanınız Bizim Cumhurbaşkanımız  Ayrımı Yoktur
Bakan Çağatay Kılıç: 'Sizin Cumhurbaşkanınız, Bizim Cumhurbaşkanımız Diye Bir Ayrım Yoktur'
Bakan Çağatay Kılıç: "Sizin Cumhurbaşkanınız, Bizim Cumhurbaşkanımız Diye Bir Ayrım Yoktur"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bakanlık ile ilgili düzenlemeleri de içeren torba kanun teklifi görüşmelerine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, internet suçları, Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulması, Kızılay ve Yeşilay ile ilgili düzenlemeleri içeren Torba Kanun teklifine ilişkin görüşmeler devam etti.

Bakan Çağatay Kılıç, görüşmeler esnasında teklifin 12. maddesini 'hırsızlık' olarak eleştiren CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin'e yanıt verdi.

"Hırsız kelimesinin burada hiçbir yeri yoktur"

Bakan Çağatay Kılıç maddeyle ilgili eleştirilerin yapılabileceğini ancak konuşmanın içerisindeki bazı ifadelerin TBMM çatısı altına yakışmadığını ifade ederek, "Hırsız kelimesinin burada hiçbir yeri yoktur" dedi.

 'Sizin Cumhurbaşkanınız, bizim Cumhurbaşkanımız' diye bir ayrımın olmadığını dile getiren Bakan Çağatay Kılıç, "Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ve anayasasına göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından, onların oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bütün Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlarının Cumhurbaşkanıdır Burada kendisiyle veya ailesiyle ilgili olarak Çetin'in ima ettiği sözleri de iade ediyorum" dedi.

Bir kişinin, bir ailenin üyesi olarak bir vakfın yönetiminde olmasının eleştirilecek bir konu olmadığını söyleyen Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Sayın Esra Albayrak'ın Yeşilay'ın yönetiminde olması oradaki hizmetlere, çalışmalara ve ihtiyacı olan kişilere yardımcı olabilmek için bir katkıda bulunmak üzere hayır anlamıyla girilmiş olan bir iştir. Buradan herhangi bir gelir de söz konusu değildir. Kişisel anlamdaki ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili ayrımcı sözlerinizin yakışmadığını dile getirmek istiyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.