Sıradışı Müftü Adnan Zeki Bıyık'dan bir Kadir Gecesi Yazısı

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Temmuz 2015 01:17
Sıradışı Müftü Adnan Zeki Bıyık'dan  bir Kadir Gecesi Yazısı
Bin aydan daha hayırlı bir gecenin bereketinin düştüğü şu günlerde sizie beylik cümleleri, klasik vitrin yazılarını yazmayacağım bu sene...
Sıradışı Müftü Adnan Zeki Bıyık'dan yine sıradışı bir Kadir Gecesi Yazısı

Bin aydan daha hayırlı bir gecenin bereketinin düştüğü şu günlerde sizie beylik cümleleri, klasik vitrin yazılarını yazmayacağım bu sene...O tip makaleler çok sayıda yazdık, yazıyoruz, yazıyorlar...Okuyucularımı biraz daha düşünceye davet etmek istiyorum. 

                 "KİM VEKİL KİM ASIL"


Onun Jeep'i hatta jeepleri var, Benim torosum var

Onun karısının  mercedesi var, benim hanımın içinde tezek taşıdığı el arabası

Onun kızının spor bir ford otomobili var, Benim kızımın gurbetçi amcasının oğlundan kalma 20 yaşında bir bisikleti

Onun kızı Amerikan kolejinde oğlu Robert Kolejinde okuyor, benim oğlan imam hatip lisesinde kız da kız meslek lisesinde

O her akşam iftarda kuzu haşlama, fırın boşlama, kuzu dolması pazı sarması yer, biz ya patates ya bulgur, ya bezelye ya çılbır?

O tatili Maldivler'de yapar biz kör Hüsnü'nün koruluğunda?

O Hawai Sahillerinde yıldızı bol otellerde havyar yer biz Codduğun Osman'ın bahçesinin kenarından geçen ırmaktan sazan tutar yeriz?(bol kılçıklı)

Onun karısına ilaveten 7 tane metresi vardır (Ankara- İstanbul ve Bursa'da garsoniyer evlerde)

Bizim Zeliha Hanımdan başka bir kadınımız yoktur. (45 senelik yoldaşımdır hani)

Onun Jeeplerinin arka camında "Dünyanın kralı" benim torosta alın teri yazıyor.

O ihalelerden trilyonluk payını alır, biz ihaleyi iskambil oyunu olarak biliriz.

Onun kızı 150 bin liralık İsviçre üretimi saat takar, bizim kız 5 liralık elektronik saat..

Onun oğlunun çeşitli çap ve markalarda 27 tane sevgilisi var, benim oğlan bir kızla konuşunca yüzü kızarır, titrer utanıverir.

Onun karısı gündüz konken partisinde akşam Hacı Nuriye Hanım 52. Mevlidinde, bizim hanım tarlada mercimek ekiyor, akşamki mevlide gidecek takati de yok.

Onun hanımı bazen vicdanen rahatlamak için umreye gidiyor, biz hayatımızda İstanbul'u bile göremedik.

Onun kızı sevgilisinden gebe kalmış, doğumu  florence nightingale yaptı, bizim kız yuvasını bir öğretmenle kurdu doğumunu Cebeci Zekai Tahir Burak Devlet Hastanesinde yaptı.

Onun karısı, florancede doğum yapan kızını Boston Hastanesinde doğururken benim hanım minik kızımı tarlada Cevriye Ebe'nin yardımıyla doğurmuştu.

O ve ailesinin uçakla gitmediği ülke kalmadı, biz daha Çankırıyı bile görmedik. Ben askere gittiğimde sadece Bilecik'i görmüştüm.

Onun ve ailesinin kırmızı pasaportu varmış, vipte uçarmış, jeepte kaçarmış, bizim bırak pasaportu kafa kâğıdımızı bile kaybolduydu, oğlan çıkattırdı Allah razı olsun.

O Mutafa Keser diye bir sanatçının yeri mi ne varmış akşamları orada içermiş,  da kadir gecesinde  Eyyup Sultan Hazretlerinin türbesine gidip af dilemiş, ha bir de dün  akşam Nihat Hatipoğlu'nun programına katılmış Orada Hatipoğlu'na soru sormuş "Hocam! Bir kimsenin  imam nikâhı ile başka kadınla yaşaması caiz mi? (Vay karaktersiz riyakâr vay)


Onun oğlu bir devlet kurumunda genel müdür, kızı bir özel hastanenin sahibi, aynı zamanda  bir milletvekilinin de nikahsız sevgilisiymiş. Önceki kazara doğurduğu çocuk liseli aşkından kalmış...


Benim oğlan Çankrı'da bir camide imam, kızım da kocası gibi öğretmen. Onlar da Kırşehir'de görev yapıyorlar

O'nun maaşı 20 bin lira civarında, ihaleler vesair rantları hariç, benim bir emeklim var 900 lira veriyor devletimiz. Allah razı olsun o maaş da olmasa ne yaparım. Bizim emektara nasıl  bakarım.

O kim mi?

O milletin vekili ben,,,,ben,,, ben de milletin aslı....Soruyorum kendime ben bu adam gibi yaşamıyorum, bu benim nasıl vekilim olabilir? Bir eli yağda bir eli balda diğer uzuvları bilmem nerelerde olan bu tipler benim içinde bulunduğum hangi sıkıntıma kanun çıkarabilir. Bunu benim önüme hangi sorumsuzlar aday diye koydu....Hakkımı helal etmiyorum...Bundan sonra da sandığa gitmiyorum.

Eğer Kadirse Kadir Geceniz Mübarek olsun?.

Adnan Zeki Bıyık-Kırklareli Müftü Yardımcısı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.