• İHSANBAŞKAN

Sel Rusyada can aldı 100' e yakın ölü var

DÜNYA Haber Girişi : 07 Temmuz 2012 18:55
Sel Rusyada can aldı 100' e yakın ölü var
Rusya'nın Karadeniz kıyısı tatil kenti Krasnodar bölgesi Gelencik'te sağnak yağmur ve sel sonucunda en az 68 kişi yaşamını yitirdi. İlk gelen bilgilerde ölü sayısı 10 olarak açıklanmıştı.
 

Acil Durum Bakanlığı'nın açıklamalarına göre en az 5 kişi elektrik şebekelerinde çıkan arıza sebebi ile yaşamını yitirdi. Şimdiye kadar toplam 67 kişinin cesedine ulaşılırken, sele kapılan vatandaşlarla ilgili arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Cuma akşam saatlerinde şiddetlenen yağmur altyapının yetersiz olması sebebi ile caddeleri dere yataklarına dönüştürdü. Olağanüstü hal ilan edilen bölgede 320 ev kullanılamaz hale gelirken, binin üzerinde kişi evsiz kaldı.

17 elektrik istasyonu yeni arızalar oluşmaması sebebi ile kapatılırken, 20 bin kişiye dün geceden itibaren elektrik verilemiyor.

Acil Durum Bakanlığı Bölge sözcüsü afet bölgesinde durumun kısmen normale dönmeye başladığını, bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri ile baskın bölgesinin sulardan tahliye edilmeye çalışıldığını açıkladı.

Bölge polis sözcüsü Igor Jelyabin basına yaptığı açıklamada, "Krimski bölgesinde sadece 56 ceset bulundu. Novorossisk'te 2 kişi ve Gelencik bölgesinde de 9 ceset bulundu. Bunlardan biri de 10 yaşında bir çocuk. Kayıplar arasında 9 yaşında bir çocuk da var." dedi.

Moskova'dan bölgeye giden arama kurtarma ekipleri çalışmalarını dün geceden itibaren sürdürüyor. Rus yetkili, bölgeye tatil için gelen turistlerden de kayıplar için tespit yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Ostrovski ve Kirov caddelerinde sele dönüşen su yüksekliği bir metreyi aştı. Perm bölgesinde yaz kampında olan 200'ün üzerinde çocuk tahliye edilirken, tren yollarının da yarım metrenin üzerinde su baskını altında kalması sebebi ile bölgeye yönelik seferler iptal edildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.