ŞEHİT BURAK ZOR ANADOLU İHL'DE KONFERANS VERİLDİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 02 Nisan 2018 20:47
ŞEHİT BURAK ZOR ANADOLU İHL'DE KONFERANS VERİLDİ
İlkadım Belediye Başkanlığının desteklediği İlkadım Kent Konseyi ile Şehit Burak Zor Anadolu İmam Hatip Ortaokulunun birlikte organize ettiği Konferansta Arş. Yazar Ahmet Seven konuştu.
 İlkadım Belediye Başkanlığının desteklediği İlkadım Kent Konseyi ile Şehit Burak Zor Anadolu İmam Hatip Ortaokulunun birlikte organize ettiği“Gençler Değerleriyle Buluşuyor Projesi” kapsamında Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar Ahmet Seven tarafından öğrencilere Samsunun Değerleri ve Kahramanları hakkında konferans verildi.


Arş. Yazar Ahmet Seven  Asr-ı Saadetten 15 Temmuz'a örnekler sunarak yaptığı konuşmayı öğrenciler ilgi ile dinledi. Seven Milli Mücadele Kahramanı Dağköylü Fatma Çavuşun yaptığı mücadeleyi de anlattı. Yine Türk Güreşinin sembol ismi Milli Güreşçimiz Yaşar Doğu'nun hayatından kesitler veren Seven onun sıradan bir sporcu olmadığını güreşi milli bir dava haline getirerek Türk gibi kuvvetli sözünü dünyaya duyurduğunu söyledi.

Okulun Şehit Burak Zor ismini taşımasının önemine değinen Seven "Şehitlerimiz milletimiz yetim kalmasın diyerek evlatlarını yetim bırakmış, kimse boynu bükük kalmasın diyerek başlarını vermiş şehadete koşmuşlardır. Onlara karşı vefa borcumuz vardır. Bu Cennetlikler vatanında yaşamanın mutlaka bir bedeli vardır. Bu bedel Vatan için millet için daha fazla çalışıp faydalı olarak ödenecektir" diyerek konuştu.

Seven böyle bir konferans ile öğrencileri buluşmasını sağlayan okul müdürü Mustafa Dilek'e desteklerini esirgemeyen İlkadım Belediyesi ve Kent konseyine de teşekkür etti.

Konferansa İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, Kent Konseyi Genel sekreteri İbrahim Kurt ve öğretmenler de katıldı.

Konferans sonunda Okul Müdürü Mustafa Dilek İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel'e Belediye Başkanı Edoğan Tok'a verilmek üzere bir plaket verdi. Ayrıca  Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Kurt ve Arş Yazar Ahmet Seven'e çiçek takdim etti. 

İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa Yüksel böyle programların öğrencilerin ufkunu açmasına katkı sağladığını ifade ederek öğrencilere ellerinden geldikçe kitap okumalarını tavsiye etti. 

Daha sonra Ahmet Seven öğrencilere kitap imzaladı.
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.