SAVCI ÖZ'ÜN TATİL PARASINI KİM ÖDEMİŞ?"> SAVCI ÖZ'ÜN TATİL PARASINI KİM ÖDEMİŞ?"> SAVCI ÖZ'ÜN TATİL PARASINI KİM ÖDEMİŞ?">

SAVCI ÖZ'ÜN TATİL PARASINI KİM ÖDEMİŞ?

GÜNDEM Haber Girişi : 06 Ocak 2014 21:38
<font color=SAVCI ÖZ'ÜN TATİL PARASINI KİM ÖDEMİŞ?" />
Sabah Gazetesi'nde 'hükümete yönelik itibarsızlaştırma operasyonunu başlatan savcı' gösterilen Savcı Zekeriya Öz ile ilgili çarpıcı bir haber yayınlandı.
Sabah Gazetesi'nde 'hükümete yönelik itibarsızlaştırma operasyonunu başlatan savcı' gösterilen Savcı Zekeriya Öz ile ilgili çarpıcı bir haber yayınlandı.
Haberde Savcı Öz'ün bir inşaat şirketinin parasıyla, Dubai'de tatil yaptığı ileri sürüldü.

Yanındaki 8 kişiyle birlikte Dubai'ye giden Savcı Zekeriya Öz'ün bir haftalık tatilinin bedeli olan 77 bin 500 liranın da inşaat şirketi tarafından ödendiği iddia edildi.

Habere göre; İstanbul Cumhuriyet Savcısı Öz, 17 Ekim 2013 Perşembe günü başlayan Dubai seyahatini, Fly Express adlı acente organize etti. Öz ile beraberindekileri Dubai Havaalanı'nda, seyahat acentesinin VIP servisine bağlı elemanlar karşıladı.

Savcı Öz ve beraberindekiler, buradan lüks bir araçla, deniz kıyısındaki beş yıldızlı Jumeirah Zabeel Saray Otel'e giderek yerleşti. Savcı Öz, plajıyla ve deniz manzarasıyla ünlü oteldeki 5 günlük tatilinin bitirdikten sonra, 22 Ekim Salı günü İstanbul'a döndü.

İNŞAAT ŞİRKETİNE FATURA EDİLDİ
Yine habere göre, Dubaili seyahat acentesi Fly Express'in, Zekeriya Öz'ün 6 günlük oda ücreti ve VIP karşılama bedeli olan 16 bin 377 doları, 7 Ekim günü İstanbul Ataşehir merkezli bir inşaat şirketine fatura etti.

Başbakan Erdoğan önceki gün gazeteciler, STK temsilcileri ve akademisyenlerle Dolmabahçe'deki konutunda yaptığı toplantıda, Savcı Öz'ü ima ederek "Bir yargı mensubu yılda 20-22 defa turist olarak yurtdışına gider mi?" diye sormuştu.

AĞAOĞLU ŞİRKETLER GRUBU: BİZ ÖDEDİK

Zekeriya Öz ile ilgili ''Dubai'deki masraflarını inşaat şirketlerine ödetti'' haberlerine ilişkin Ağaoğlu şirketler grubundan bir açıklama geldi:

Bugün bazı gazetelerimizde yer alan İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün Dubai seyahati konusundaki haberlere ilişkin olarak kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur.

Söz konusu ağırlama 15 yıldır bölgede yerleşik bulunan ve son 2 yıldır Körfez Bölgesindeki faaliyetlerimizi yürüten temsilciliğimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Dubai'de bulunan bu temsilciliğimiz yalnız grubumuz şirketlerine değil, tüm iş dünyamızın hizmetine sunduğumuz, ülkemize büyük katma değer kazandıran ve oldukça önemli ekonomik işbirliklerinin geliştirilmesine zemin hazırlayan bir temsilciliktir.

Dubai temsilciliğimizin, Sayın Savcı ile çok öncelere dayanan tanışıkları çerçevesindeki bu ağırlama temsilcimizin inisiyatifiyle gerçekleşmiş olup bilgimiz dahilindedir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla.
Ağaoğlu Şirketler Grubu

BAŞSAVCI ZEKERİYA ÖZ YALANLADI


Savcı Öz, "Böyle birşey yok" derken konuyla ilgili açıklama yapmayacağını , haberde yer alan iddiaların tamamen yalan olduğunu anlatan tekzip metni hazırlayacağını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Zekeriya Öz, Dubai'de 77 bin TL tutan tatiliyle ilgili haber için tekzip yayınlatacağını açıkladı. Cihan Haber Ajansı'nın haberine göre Savcı Öz, iddialarla ilgili açıklama yapmayacak.

"Sekiz kişiyle birlikte Dubai'de 5 yıldızlı bir otelde bir hafta tatil yaptığı ve 77 bin liralık faturasını ise bir inşaat şirketinin ödediği' yönündeki iddialar üzerine Zekeriya Öz'den ilginç bir açıklama geldi.

Cihan Haber Ajansı'nın servis ettiği habere göre Öz iddiaları yalanladı, konuyla ilgili fakat bir açıklama yapmayacak. Öz'ün tatil haberinin yayınlandığı Sabah gazetesine tekzip yayınlatacağı öğrenildi.

BAŞBAKAN DA İMA ETMİŞTİ

Başbakan Erdoğan önceki gün yaptığı açıklamada Zekeriya Öz'ü ima ederek "Bir yargı mensubu yılda 20-22 defa turist olarak yurtdışına gider mi?" diye sormuştu.

Erdoğan "Kayak, kumsal, tenis... Bunun geliri nedir? bakın bir yargı mensubu bir belediye başkanının makam odasına gidiyor istediğini alamayınca o başkan hakkında dosya düzenliyor. Ben suç duyurusunda bulunuyorum, ses yok. Böyle bir şey olur mu?" demişti.

Bu açıklamaların ardından bugün Sabah Gazetesi bu tatilin bir inşaat şirketi tarafından karşılandığını öne sürmüştü.

Savcı Öz ise iddiaları reddederek Hürriyet gazetesine "Dubai'ye ailemle birlikte gittim. Masrafları kendim karşıladım. İddialar yalan" açıklamasında bulunmuştu.
Etiketler : SAVCI ÖZ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.