SARAYBOSNALI REKTÖR'DEN İLKADIM ZİYARETİ

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 25 Eylül 2012 21:15
SARAYBOSNALI REKTÖR'DEN İLKADIM ZİYARETİ
Saraybosnalı rektör ve öğretim üyeleri İlkadım ilçesini de ziyaret etti. İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Seven’in, Acem Tekkesi’nde düzenlendiği öğle yemeğinde konuşulan konu ve ortak payda üniversitelerin gelişimi için yapılacak işb

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Saraybosna Üniversitesi arasında kardeş üniversite işbirliği protokolü için Samsuna gelen Saraybosnalı öğretim üyelerin ilkadım ilçesine hayran kaldılar.

Başkan Yardımcısı Ahmet Sevenin, Acem Tekkesinde düzenlendiği öğle yemeğinde, konuşulan konu ve ortak payda üniversitelerin gelişimi yapılacak işbirliği çalışmaları oldu. Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Èaklovica, Özel Kalem Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı, 19 Mayıs Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, ilkadım Belediye Meclis Üyesi Sezai Onaran katıldı.

İlkadım Belediyesinin göstermiş olduğu misafirperverlik örneğine teşekkür eden Rektör Hüseyin Akan,” OMÜ gelişim ve kalkınma noktasında bilgi ve birikimlerini diğer üniversiteler ile paylaştığını belirten Akan,” Protokol kapsamında; iki üniversite arasında öğrenci ve personel değişimi yapılması ile üniversitemizde eğitim alan öğrencilerimizi geliştirmek için elimizdeki imkânların hepsini kullanacağız.
Samsunun ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkı sağlamak için öncü, yenilikçi ve kalite hizmet veren 19 Mayıs üniversitesinin kentin önemli değerler arasında yer aldığın söyleyen Başkan Yardımcısı Ahmet Seven,” Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ningxia Özerk Yönetimi Başkenti Yinchhuan ile İlkadım Belediyesinin bir ilke imza attığı kardeş şehir protokolünü diğer yerel yönetimlerde örnek olacağını söyledi.

Balkan Türkleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Onaran ise, ” İlkadım’ı balkanlar nezdinde kardeş şehir haline getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuda’da önemli mesafeler alıyoruz. Özellikle OMÜ’de okuyan Balkan öğrenciler ile iletişimimizi kopartmıyoruz. Bu vesile ile Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Akan göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Programın sonunda Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Èaklovica,Başkan Yardımcısı Ahmet Seven Onur Anıtı hediye etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.