ŞANTAJ GAZETECİLİĞİ YAPANLARI BİZE BİLDİRİN

GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ağustos 2014 18:22
ŞANTAJ GAZETECİLİĞİ YAPANLARI BİZE BİLDİRİN
BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, Gazetecilerle yaptığı toplantıda Şantaj gazeteciliği bitmiştir. Yalan habere hiç tevessül etmeyelim. İftira hiç yapmayalım. El ele, kol kola inandığımızı gördüklerimizi net olarak yazabilelim. Bu konuda bir sıkıntı yaşarsa
BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay,  Gazetecilerle yaptığı toplantıda  Basın İlan Kurumu olarak hep yanınızdayız. Alabildiğine özgür, çok sesli bir medyanın oluşması lazım. Yerelde oluşması lazım. Bir şeylerden de sakınmak gerekiyor. Şantaj gazeteciliği bitmiştir. Yalan habere hiç tevessül etmeyelim. İftira hiç yapmayalım. El ele, kol kola inandığımızı gördüklerimizi net olarak yazabilelim. Bu konuda bir sıkıntı yaşarsanız Basın İlan Kurumu olarak hep yanınızdayız. Bir telefon kadar yakınız" dedi.

Ülkede zaman zaman rahatsızlık veren gazeteciler olduğunu dile getiren Atalay, bunların sayısının gazetecilik yapmak isteyenlerin sayısından daha az olduğuna dikkat çekti. Bu tür kişilerin sesleri, gürültüleri ile oluşturdukları kirli ortamın bütün gazetecilerin yanlış iş yaptığı gibi algılandığını veya öyle sunulduğunu söyleyen Atalay, "Fikir işçileri, bu işe emek koyanlar, gazeteciliği benimsemiş insanlar, toplumda kamu adına denetimi sağlamak için kolları sıvamış olanlar bütün yanlış ithamları kabul etmiyor. Aramızda olumsuzlukları ön plana çıkmış insanlar varsa cemiyetlerin önderliğinde kendi içimizde eritmemiz, iyi gazetecilik yapan insanlar haline getirmemiz lazım. Hangi görüşten olursa olsun habercilikle, yorumculukla, inandıklarıyla toplumun karşısına çıkmak isteyenler bunu rahatlıkla yapabilirler. Sağlam düşüncenin toplumu da sağlam hale getireceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.