SAMSUNDA SAVAŞA HAYIR YÜRÜYÜŞÜ

SİYASET Haber Girişi : 07 Ekim 2012 01:57
SAMSUNDA SAVAŞA HAYIR YÜRÜYÜŞÜ
Samsun'da 12 Sivil toplum kuruluşu ve parti üyeleri Savaşa hayır yürüyüşü yaparak Suriye'ye müdahaleye yetki veren teskereyi protesto ettiler.
Samsun'da 12 Sivil toplum kuruluşu ve parti üyeleri Savaşa hayır yürüyüşü yaparak Suriye'ye müdahaleye yetki veren teskereyi protesto ettiler.

Çiftlik Caddesi Akbank önünde toplanan CHP, KESK, ÖDP,TKP,HDK,Pir Sultan Abdal Derneği,Halkevleri,DİSK Emekli Sen, DEv Sağlık İş, Devrimci 78'liler, Sürekli Devrim Hareketi,Solcu Liseliler sloganlar atarak Süleymaniye Geçidine doğru yürüyüş yaptılar. Süleymaniye geçidinde grup adına basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında, "Urfa Akçakale'de Suriye'den gelen top mermisi ile yaşamını yitiren 5 vatandaşımızın ölümünden AKP İktidarı sorumludur.AKP tam b,r aydır fiilen savaşın etkilerini yaşayan Akçakale hallkını korumak için hiçbir önlem almamıştır. Bu gün burada savaş istemeyen Türkiye halklarının ve emekçilerin seslerini duyurmak için toplandık. Topraklarımızda çeteleri barındırmaktan imtina etmeyenler barış isteyenlerin üzerine polis şideti ve baskı ile yürümeye çalışmaktadırlar. AKP içerde ve dışarda savaş politikalarına son vermelidir. ÜLkemizi Suriye'de iç savaşı kışkırtan bir operasyon üssü haline getiren uygulamalar, askeri eğitim verilen, Suriye'de savaşanların barındığı kamplar derhal boşaltılmalı ve kapatılmalıdır. Savaş Bakanı Davutoğlu istifa etmelidir. AKP'nin 1071 fetihçilik demagojileri ile emperyalizme taşeronluk adına ülkemizi Suriye savaşa sürüklemesine izin vermeyeceğiz. Emperyalizmin askeri olmayacağız." denildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.