Samsun'da 10. Uluslararası öğrenci buluşması gerçekleşti

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Mayıs 2017 23:42
Samsun'da 10. Uluslararası öğrenci buluşması gerçekleşti
Türkiye'de eğitim gören 203 ülkeden 114.000 uluslararası öğrencinin katılımıyla gerçekleşen 10. Uluslararası öğrenci buluşması devam ediyor.

Türkiye'de eğitim gören 203 ülkeden 114.000 uluslararası öğrencinin katılımıyla gerçekleşen 10. Uluslararası öğrenci buluşması devam ediyor.

22 Nisan 13 Mayıs tarihleri arasında 20 ülke 55 şehirde yapılan buluşma Samsun'da da Cumhuriyet Meydanında gerçekleşiyor. Buluşmanın  final Programı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 13 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak.

10. Uluslararası Öğrenci Buluşması" birçok şehirde olduğu gibi Samsun'da da coşkulu bir şekilde başladı. 

Renklerimizde, dillerimizle, kültürlerimizle biz bir olduk, biz kardeş olduk.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanında 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması programı düzenlendi. Etkinlik uluslararası öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra öğrenciler geleneksel enstrümanlarıyla şarkılar söyleyerek dans gösterileri yaptılar. Etkinlik alanında 60 ülkenin standı bulunuyor. Uluslararası öğrenciler bu stantlarda kendi kültürlerini yansıtan geleneksel kıyafet ve eşyaları sergiliyor. Vatandaşlar iki gün boyunca açık olacak stantları gezebilecek.

Samsun Cumhuriyet Meydanında 10. Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliklerine katılan Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar Ahmet Seven stantları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Seven; " Bu buluşmalarda milli bir gurur ve büyük devlet olma heyecanını yaşıyoruz. Aynı anda 60 ülke insanıyla bir arada bulunmak ziyaretçilere ifade edilmez bir duygu yaşatıyor. Bugün bu gurur, heyecanı yaşamış olmanın tarifsiz duygusu içerisindeyim. Yüzlerce öğrenci ülkemizin gönüllü elçisi olarak ülkelerinde bizi anlatacaklar. Katkıda bulunanları tebrik ve teşekkür ediyorum" dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.