• İHSANBAŞKAN

Samsun Valisi Gazetecilerle yemek yedi sohbet etti

SAMSUN HABER Haber Girişi : 10 Ocak 2015 14:53
Samsun Valisi Gazetecilerle yemek yedi sohbet etti
Samsun Valimiz İbrahim ŞAHİN, Sevgi Kafe'de düzenlenen kahvaltıda Samsun'da bulunan yaygın, yerel basın temsilcileri ve çalışanları ile bir araya gelerek, basın mensuplarının Gazeteciler Günü'nü kutladı.
 VALİ ŞAHİN GAZETECİLERLE SOHBET ETTİ

Samsun Valimiz  İbrahim ŞAHİN, Sevgi Kafe'de düzenlenen kahvaltıda Samsun'da bulunan yaygın, yerel basın temsilcileri ve çalışanları ile bir araya gelerek, basın mensuplarının Gazeteciler Günü'nü kutladı.

 Çok sayıda gazetecinin katıldığı kahvaltının ardından basın mensuplarına bir konuşma yapan Vali İbrahim ŞAHİN, "Değerli meslektaşlarım, değerli gazeteciler, sevgili arkadaşlar ; öncelikle bu kahvaltı programımıza icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz diyorum.  

Bu gün benim için iki güzel etkinliği kutlamak vesile oldu, biri gazeteci sıfatımla çalışan gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. İkincisi de idareci olmam sebebiyle de bu gün aynı zamanda 'İdareciler Günü' dür. Basın halkın haber alma özgürlüğünün gerçekleşmesi adına önemli görev ifa eden kurumlarımızdan birisidir. Elbette eksikliklerimiz, hatalarımız ve olumsuzluklarımız olacaktır. 

Burada medya gücünün Samsun sınırlarını aşması gerekmektedir. Yazılı basının mutlaka internet medyasına girmesi gerekmektedir. Zaman içerisinde haklılığımı göreceksiniz. Tüm dünyada artık mürekkeple kağıda gazete basımının zorlukları biraz daha kendini hissettirmeye başladı. Onun için olabildiğince internet üzerinden veya sanal ortamdan gazetecilik yapma konusu sanırım sizlerin de gündeminizdedir. Türkiye'de 1 milyon civarında tıklanan gazeteler var. Ama yerel bazda 40 bin, 50 bin tıklamayı görünce hem gıpta ediyorum, hem seviniyorum, hem de onları kutluyorum. Burada yazdığınız haber dünyanın tüm köşesine ulaşıyor. Ben de her sabah elime tabletimi alarak ülkemde, şehrimde neler olup bittiğini görebiliyorum. Bu hepimiz için çok önemlidir. 

Türkiye'de takdir edersiniz ki özgür basın, gazeteciler çok rahat çalışıyor, sıkıntı yok dersek bıyık altından gülebilirsiniz. Tabi ki sıkıntılarımız var. Daha önce de vardı. Bundan sonrada olacaktır. Bu konudaki hataları, eksiklikleri birilerine fatura etmeden önce dönüp kendimize bakmalıyız. Bu cümleleri sarf ederken de meslektaşlarım diye söze başladığım için söylüyorum. Haber ve köşe yazılarında subjektif olursak başkalarını eleştirme hakkını da kaybederiz. Arkadaşlar bir Vali sıfatımın ötesinde, Sarı Basın Kartı taşıyan bir gazeteci sıfatımla söylüyorum, mutlak suretle haber yaparken de, gazeteyi üretirken de bu gazetede biraz daha sağlıklı, objektif bir haberciliği sunarsanız iyi olur. Bu nedenle objektif şekilde haberler üretirsek kazanan siz, dolayısıyla Türk medyası olur.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Samsun'da birinci sınıfa gelmiş 5 yaşını (72) ay'ı geçmiş olan yavrularımızı yüzmeye alıştıracağız. Onlara kurs vereceğiz. Bunlarla ilgili alt yapıyı hazırlıyoruz. Denizi sevsinler istiyoruz. Turizmle ilgili de çalışmalarımız var. Yöremizi çok iyi şekilde tanıtmamız ve anlatmamız gerekiyor. 'Global Düşün, Yöresel Yaşa'yı canlandırarak ortaya koymamız gerekiyor. Ben bu bağlamda çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. İnşallah daha özgür, daha bağımız, tarafsız ve kaleminizi daha iyi kullanabileceğiniz günler dileklerimle sizleri selamlıyorum.

Bu gün ayrıca '10 Ocak İdareciler Günü' olması nedeniyle idarecilerden de çok başarılı olmuş, öne çıkmış ağabeylerimiz var. Özellikle vefat edenleri rahmetle anıyorum. Hayatta olanlara, emekli olanlara uzun ömürler diliyorum. Şu an görevde olan gerek Vali, gerek Vali Yardımcısı, Kaymakam veya Mülki İdare Amiri sıfatını almış ama farklı alanlarda çalışmış arkadaşlarımızı da bu vesileyle saygıyla burada anmak istiyorum. İdarecilerin de İdareciler Günü'nü bu vesileyle kutluyorum. Ben bu bağlamda çalışan gazetecilerin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Tekrar davetimize karşılık vererek geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah daha özgür, daha bağımız, tarafsız ve kaleminizi daha rahat kullanabileceğiniz günler dileklerimle sizleri saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum." dedi.

Söz almak isteyen gazetecilerin de istek ve dileklerinin paylaşıldığı oldukça sıcak ve samimi geçen kahvaltı sonrasında, kahvaltıya katılan tüm basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirip, basın mensuplarını kamerayla görüntüleyen Vali İbrahim ŞAHİN, daha sonra basın mensuplarıyla tek tek tokalaşarak onları uğurladı. 

Sevgi Kafe'de Vali İbrahim ŞAHİN'in verdiği kahvaltıya ayrıca Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa BAYRAKTAR ve 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail TEMİZ'de katıldı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.