Samsun Uluslararası çocuk resimlerine ev sahipliği yaptı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 27 Şubat 2017 19:59
Samsun Uluslararası çocuk resimlerine ev sahipliği yaptı
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesinde düzenlenen ve 33 ülkeden 240 eserin yer aldığı sergi açıldı. Değişik ülkelerin çocuklarının yarışma sonucu başarılı görülen resimlerden oluşan sergi Samsunlulardan büyük beğeni topladı. Sergi bir hafta boyunca
Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesinde düzenlenen ve 33 ülkeden 240 eserin yer aldığı sergi açıldı. Değişik ülkelerin çocuklarının  yarışma sonucu başarılı görülen resimlerden oluşan sergi Samsunlulardan büyük beğeni topladı. Sergi bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

Serginin açılışına Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel sekreter yardımcısı Sefer Arlı, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Samsun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş'ın yanısıra İl Müdürleri, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven ve davetliler katıldı.
 Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş serginin açılışında yaptığı konuşmada;  "Uluslararası alanda çok önemli bir sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 33 ülkede dereceye girmiş resimleri hep birlikte göreceğiz. Resimlerde çocuklarımızın kendi ülkelerinin geleneksel kıyafetlerini ve özelliklerini bir kağıt üzerine dökerek resmetmeye çalışmaları dikkat çekicidir. Çocuklarımızın çizgileriyle ortaya çıkan şaheserleri gördükçe insan sevginin ne demek olduğunu daha iyi anlıyor. Bu sergiyle bir kez daha çocukların ve resimlerin ülkeler arasında nasıl bir sevgi köprüsü kurduğuna şahit olacaksınız" diyerek konuştu.
 
Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş yabancı heyet temsilcilerine şehrimizin sembollerinden Bandırma Vapuru maketini hediye etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.