Samsun için kuraklık uyarısı"> Samsun için kuraklık uyarısı"> Samsun için kuraklık uyarısı">

Samsun için kuraklık uyarısı

GÜNDEM Haber Girişi : 23 Ocak 2014 00:41
<font color=Samsun için kuraklık uyarısı" />
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Miraç Aydın, ülke genelindeki kuraklık tehdidine ilişkin, "Şu andaki mevsim şartları devam ettiği ve özellikle kış aylarındaki yağışlarının gerçekleşmemesi durumunda İstanbul ve Ko

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Miraç Aydın, ülke genelindeki kuraklık tehdidine ilişkin, "Şu andaki mevsim şartları devam ettiği ve özellikle kış aylarındaki yağışlarının gerçekleşmemesi durumunda İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere Kastamonu, Aksaray, Manisa ve Samsun'da ciddi su sıkıntısı olacaktır" dedi.

Aydın,  yaptığı açıklamada, Türkiye'de yağışların istenilen seviyede gerçekleşmemesinden dolayı birçok bölgede su sıkıntısının baş gösterdiğini söyledi.

 Türkiye'nin yakın zamana kadar su kaynakları bakımından herhangi bir su sorunu olmayan ülkeler arasında yer aldığının düşünüldüğünü belirten Aydın, "Fakat dikkatlice değerlendirdiğimizde su kaynakları bakımından sınırlı durumdayız. Rakamlara baktığımızda ülkemizde kişi başına düşen yılık kullanılabilir su miktarının bin 430 metreküp olduğunu söyleyebiliriz. Kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı bin metreküpten az ise su fakiri, 1000-2000 metreküp arasında ise su azlığı çeken ülke konumundasınızdır" diye konuştu.

Etiketler : kuraklık
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.