Samsun Emniyet Müdürlüğünden 'Tedbiri Bırakma, Akıntıya Kapılma' Etkinliği

SAMSUN HABER Haber Girişi : 26 Temmuz 2022 10:58
Samsun Emniyet Müdürlüğünden 'Tedbiri Bırakma, Akıntıya Kapılma' Etkinliği
Samsun Emniyet Müdürlüğü Tedbiri Bırakma, Akıntıya Kapılma Projesi kapsamında '25 Temmuz Dünya Boğulmayı Önleme Günü' münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Tedbiri Bırakma, Akıntıya Kapılma Projesi kapsamında '25 Temmuz Dünya Boğulmayı Önleme Günü' münasebetiyle bir etkinlik düzenledi.

 

 

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Garnizon Komutanı Topçu Kd. Alb.  İbrahim Camcı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Nihat Soğuk, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve protokol üyeleri ile birlikte Tedbiri Bırakma, Akıntıya Kapılma Projesi kapsamında '25 Temmuz Dünya Boğulmayı Önleme Günü' münasebetiyle, Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Deniz Liman Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ve İHA Büro Amirliği tarafından Tütün İskelesi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

 

Etkinlikte Konuşma yapan İl Emniyet Müdürü  Dr. Ömer Urhal " Her yıl dünyada yaklaşık 236.000 kişi boğularak hayatını kaybetmektedir. Üzülerek ifade ediyorum ki, ülkemizde de her yıl ortalama 900 vatandaşımız suda boğulma sonunda hayatını kaybediyor. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı o kadar çok ki, boğulmaya bağlı ölümler ülkemizde trafik kazalarından sonra ikinci sırada yer almaktadır. Dünya kamuoyunun yeterince gündemine gelmeyen, dolayısıyla yeterince bilincin oluşmadığı suda boğulmayı önleyebilmek için Birleşmiş Milletler, 2021 yılı Nisan ayında çok önemli bir karar aldı. Küresel ölçekte 25 Temmuz Dünya Boğulmayı Önleme Günü olarak kabul edildi. Bu gün suda boğulmaların önlenebilir bir kaza olduğuna, her yıl on binlerce ölümün önlenebileceğine dikkat çekmek, alınacak önemlerle ilgili bilinç ve farkındalık oluşturmak için burada sizinle birlikteyiz.

 

İlimizin deniz kıyısına büyük bir sahili olması, İlimizde bulunan ırmaklar, göller, göletler, kanallar, akarsular, su birikintileri ve barajların çok olması sebebiyle artan sıcaklarda başta çocuklar olmak üzere birçok vatandaşımızın serinlemek için girdikleri bu gibi yerlerde boğularak yaşamını yitirdikleri görülmektedir. Bu durumun önüne geçilebilmesi için Samsun Emniyet Müdürlüğü olarak, “Tedbiri Bırakma, Akıntıya Kapılma” Projesi hayata geçirilmiştir. Proje; “Sevdiklerinizi Gözü Yaşlı Bırakmayın”, “Serinlerken Canımız Yanmasın”, “(Dikkat) Fazla Uzaklaşma !”, “Suyun Sessizliğine Aldanma, Tedbiri Elden Bırakma”, “Hayat Kısa, Suya Kapılma” ve “Su Değil Tedbirsizlik Can Yakar” sloganları ile sahillerde, göllerde, göletlerde, akarsularda, ırmaklarda, kanallarda, barajlarda ve su birikintilerinde boğulma vakalarının önlenmesi için vatandaşlarımızın bilgilendirilmesini ve bilinçlendirilmesi amaçlamaktadır.

 

Bu kapsamda, proje ortaklarımızdan olan #Büyükşehir, #İlkadım, #Atakum, #Canik, #Tekkeköy Belediye Başkanlıklarınca Afiş, raket ve billboardların bastırılması sağlanarak, tüm Belediye Başkanlıklarımız kendi sınırları içerisinde vatandaşlarımızın görebileceği yerlere (tramvay durakları, sahil, anayol güzergâhları, çiftlik caddesi vb.) görsellerin asımıyla projenin geniş kitlelere ulaşması amaçlanmaktadır. Ayrıca Proje ortağımız olan İl Müftülüğümüzce Cuma namazlarında vaazlarda ve hutbelerde ayrıca yaz kuran kurslarında hazırlamış olduğumuz bilgi notu din görevlileri vasıtasıyla okunarak, suda boğulma olaylarına karşı alınacak tedbirler hakkında vatandaşlarımız ve çocuklarımız bilgilendirilmektedir.

 

Bilgilendirme ve uyarma faaliyetlerimiz; Emniyet Müdürlüğü birimlerimizce sahillerde broşür dağıtarak, denizden tekne, bot ve jet ski üzerinden sesli anonslarla ve havadan drone marifetiyle sesli ikazlarla yaz sezonu boyunca devam etmektedir.

 

İlimizde Sayın Valimizin himayelerinde ilgili her kuruluşla ve her yaştaki insanla el birliğiyle çalışıp, boğulmaları en aza indirebiliriz. Bu nedenle vatandaşlarımızın alması gereken önlemleri özellikle vurgulamak istiyorum;

 

• Bilmediğiniz yerlerde denize tek başınıza girmeyiniz.

• Derinliği bilinmeyen, dibi görünmeyen suya balıklama atlamayınız.

• Suda tehlikeli hareketler yapmaktan ve uzaklara açılmaktan kaçınınız.

• Yemek yedikten hemen sonra havuza ve denize girmeyiniz.

• Simit ve kolluğu da olsa çocuğunuzu suda yalnız bırakmayınız.

• Yüzerken sürat motorlarına dikkat ediniz.

• Sulama kanallarında, barajlarda veya göletlerde yüzmeyiniz.

• Yüzerken emniyet şeritlerini geçmeyiniz, görevlilerin uyarı ve ikazlarına uyunuz.

Hayatınız bizim için kıymetli, lütfen hayatınızın kıyısından uzaklaşmayınız." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.