• İHSANBAŞKAN

Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Şampiyon oldu

SPOR Haber Girişi : 19 Mart 2022 11:22
Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Şampiyon oldu
Konya’da düzenlenen ve 51 ilden 550 sporcunun katıldığı U20 Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası tamamlandı. 8 sıklette yapılan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün takım halinde şampiyon olduğu turnuvada kürsüye çıkan güreşçilere madalyaları ve

U20 Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonasında madalyalar sahiplerini buldu

 

Konya’da düzenlenen ve 51 ilden 550 sporcunun katıldığı U20 Grekoromen Türkiye Güreş Şampiyonası tamamlandı. 8 sıklette yapılan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübünün takım halinde şampiyon olduğu turnuvada kürsüye çıkan güreşçilere madalyaları verildi.

 

Türkiye Güreş Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyona, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği şampiyonada genç güreşçiler, 3 gün boyunca minderde hünerlerini gösterdi. Nefes kesen mücadelelerin ardından 55 kg’da Ahmet Ekrem Taşkınoğlu, 60 kg’da Mert İlbas, 63 kg’da Azar Sarıyer, 67 kg’da Onur Yurtada, 72 kg’da Ömer Can Doğan, 77 kg’da Yüksel Sarıçiçek, 82 kg’da Samet Yaldıran, 87 kg’da Eren Yıldırım, 97 kg’da Oktay Demir ve 130 kg’da da Talip Çiftçi sıkletlerinde Türkiye şampiyonu oldu.

 

SAMSUN B. BELEDİYESİ SPORCULARI ZİRVEDE

 

Takım sıralamasında 115 toplayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü şampiyon olurken, eşit madalya sayısı alan Ankara ASKİ Spor Kulübü ve Kayseri Şekerspor, 91 puanla ikinci oldular. Şampiyonanın en teknik sporcusu Ahmet Ekrem Taşkınoğlu, en centilmen antrenör ise Turan Göktaş seçildi.

 

Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu yapılan turnuvada dereceye giren sporculara madalyaları, Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Gümüş, Konya Güreş İl Temsilcisi Halil Karaçor, eski milli güreşçiler Hasan Bayraktar ve Ersoy Ergin, Rize Çaykurspor Kulübü Başkanı Mahir Biberoğlu, Kayseri Şeker Spor Kulüp Müdürü Emin Gök, Samsun Ayvacık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Berber, Uluslararası hakemlerden Enes Ay, İslami Dayanışma Oyunları Teknik Kurul Başkanı Eşref Dahrok, Spor Hizmetleri Müdürü Bilal yavaş, Uluslararası 1. Kategori Hakemi Tarık Erdem, Selçuklu Belediyesi Antrenörleri Turan Göktaş ve Yavuz Göktaş tarafından verildi.

 

KÜRSÜYE ÇIKANLAR

 

55 kg: 1. A. Ekrem Taşkınoğlu, 2. M. Emin Çakır, 3. Servet Angı - Kazım Tikence

60 kg: 1. Mert ilbars, 2.Barış Erbek, 3. Taha Kaplan- Kemal Sevgili

63 kg: 1. Azar Sarıyar, 2. R. Can Aktaş, 3. Seyitcan Beytekin- F. Murat Aydın

67 kg: 1. Onur Yurtada, 2. Nihat Kara, 3. Eren Ülkü - Ahmet Sıvsın.

72 kg: 1. Ömer Can Doğan, 2. R. Eren Özyavuz, 3. Galip Çakır- Müslüm Barga

77 kg: 1.Yüksel Sarıçiçek, 2.Cengizhan Dağ, 3.Ali Güçlü- Alperen Berber

82 kg: 1. Samet Yaldıran, 2. Yusuf Gölbaşı, 3. Ömer Tatar- Umut Çelem

87 kg: 1. Eren Yıldırım, 2. Furkan Taş, 3. Erdem Kethuda- Tansel Ortucu

97 kg: 1. Oktay Demir, 2. M. Emre Helvacı, 3.Uysal Özen -Enes Buğra Demir

130 kg: 1. Talip Çiftçi, 2. Ahmet Eren Coşkun, 3. H.Avni Çil, Atalay Aydemir

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.