• İHSANBAŞKAN

Saint-Gobain Weber fabrikası Kavak (OSB)'de açıldı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Mart 2015 11:47
Saint-Gobain Weber fabrikası Kavak (OSB)'de  açıldı
Kavak Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kurulan Saint-Gobain Weber fabrikası düzenlenen törenle açıldı.

Kavak Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kurulan Saint-Gobain Weber fabrikası düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa, Vali İbrahim Şahin, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ilçedeki daire amirleri, siyasiler, Saint-Gobain Yapı Grubu Başkanı Claude Imauven, Weber Bölge Delegesi Gianni Scotti, Weber Türkiye Genel Direktörü Levent Gökçe, iş adamları, çalışanlar katıldı.

Vali Şahin, yaptığı konuşmada, kurulan fabrikaların ve istihdamının önemine işaret etti.

"Ülkemiz günden güne gelişim göstermektedir. Hedefler doğrultusunda 2023 yılında dünyadaki ülkeler arasında ilk 10 sıraya girebilmek için çok çalışmalıyız, güçlü olmalıyız. Bunun yolu da fabrikalar kurarak iş ortamlarının yaratılması ile olur" diyen Vali Şahin, Saint-Gobain Weber'in, Samsun'a ve ülke  ekonomisine hayırlı olmasını diledi.

Weber Türkiye Genel Direktörü Levent Gökçe, Weber'in tam otomasyona dayalı, sektörün en gelişmiş makine ekipmanları ile donatılmış, çevreye duyarlı, iş güvenliğini ve iş sağlığını ön planda tutarak tasarlanmış fabrika olduğunu söyledi.

Gökçe, 52 ülkede 200'ü aşkın üretim tesisiyle faaliyet gösteren Saint-Gobain Weber'in Türkiye'deki altıncı  fabrikasını hizmete açmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, "Saint-Gobain Weber olarak hizmete açtığımız yeni fabrikamızın en son teknoloji ile kurulan tam otomasyona dayalı sistemi sektörün en gelişmiş makine ekipmanları ile donatıldı. İş güvenliği ve iş sağlığını ön plana tutarak tasarlanan fabrikamız 30 milyon liralık bir yatırım ile hayata geçti" dedi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ilçede kurulan fabrikalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından Vali Şahin ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek fabrikanın açılışı yapıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.