Sağlıkçılardan hastalara şiddet belgelendi

SAĞLIK Haber Girişi : 11 Ekim 2022 11:14
Sağlıkçılardan hastalara şiddet belgelendi
Yoğun bakım servisindeki rezaleti ortaya çıkaran Murat Yıldırım, olayları #hastane yönetiminin de bildiğini söyledi

Yoğun bakım servisindeki rezaleti ortaya çıkaran Murat Yıldırım, olayları #hastane yönetiminin de bildiğini söyledi



#İstanbul #Ataşehir'deki Özel Bayındır Hastanesi'nde 3 yıl çalıştıktan sonra işten ayrıldığını söyleyen Murat Yıldırım, yoğun bakımda yaşananları şöyle anlattı:



KORKUNÇ İDDİA: HASTALAR İHMALDEN ÖLDÜ



İhmaller ve ölümler başladığında onları kendi annemin babamın yerine koydum. Vicdanen rahatsız oldum ama ispatlamak için kayıt altına almam gerekiyordu. Yaşananları görünce sinirden kendimi öldürmek istiyordum ama kayıt altına almaya gerekiyordu. Daha beter olayların yaşanacağını biliyordum. Sonrası zaten facia oldu. Kendi telefonumla çekip kayıt altına aldığım belki 5 tane ölüm vardır. Hepsini tek tek ispatladım



Hastalar ihmalden ölüyordu. Hasta yakınlarını aşağıya ben indiriyordum. Onların orada nasıl ağladıklarını, feryatlarını ben görüyordum. Hasta tek başına ölüyordu gören yoktu. Nermin Hanım'ı görüyordum. Ben hastaneden ayrıldıktan 3 ay sonra vefat etmiş. Ben orada 3 sene çalıştım bunlar son 1 senede çoğalmaya başladı. Denetleme bakımından hastanenin dengesi bozuldu. Hastaneye bakan 5 doktor vardı. Bu doktorları gönderdiler ve 2 doktor getirdiler. Geri kalan eksiği ise başka hastanelerden gece gelen doktorlarla gideriyorlardı. Yaptıkları hiçbir şey legal değildi."



DOKTOR ODASINDA İZLİYORLARDI



#MuratYıldırım, hemşirelerin zulüm görüntülerini doktorların odasında izleyip dalga geçtiklerini ve alay ettiklerini anlattı. Hastaneye şantaj yaptığı iddiasını yalanlayıp, "8 Şubat'ta #CİMER'e başvurdum. Onlar ise #28Şubat'ta 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söylüyor. Şantaj yapan biri hiçbir şey yokken 20 gün önce CİMER'e başvuru yapar mı?"

 

kaynak: akşam

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.