Safiye Özdemir AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 18 Mart 2015 22:44
Safiye Özdemir AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı
AK Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Safiye Özdemir Kimdir?
 AK PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ A.ADAYI
              SAFİYE ÖZDEMİR KİMDİR?
01/05-1966 yılında Ankara'da doğdu. İlkokuldan sonra Ankara-Merkez İmam-Hatip Lisesi'nde 1984 yılında öğrenimini tamamladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı üniversitede 1994 yılında yüksek lisansını tamamladı. 

İlk görev yeri olan Fatsa İmam Hatip Lisesi'nden sonra Ankara Hacı Bayram İHL'de 8 yıl meslek dersi öğretmenliği yaptı. 1997-2001 yılları arasında başörtülü olduğu gerekçesiyle DMK 657 maddesindeki sıralı disiplin cezalarının yanında, uzun dönem görevinden açığa alındı ve görev yaptığı okuldan sürgün edildi. 10 yıllık öğretmenlik hizmetinden sonra 2001 yılında devlet memurluğundan ihraç edildi. Hem öğrenci hem de öğretmen iken yaşadığı başörtüsü yasakları nedeniyle, bu yasağın kalkması için Başkent Kadın Platformu ve Eğitim-Bir-Sen'de görev aldı. Bu amaçla yurtiçi ve yurtdışında yapılan çeşitli toplantılara katıldı. 2004-2006 yılları arasında Başkent Kadın Platformu Derneği'nde dönem başkanlığı yaptı.

 Daha sonra 2006 yılında disiplin affı ile görevine döndü. Başkent Kadın Platformu, MEMUR-SEN ve EĞİTİM-BİR-SEN yayınlarında yazıları yayınlandı. "Rakamlarla 28 Şubat" raporunun hazırlanmasında öncülük etti.Halen MEMUR-SEN ve EĞİTİM-BİR-SEN Kadınlar Komisyonu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve 3 çocuk annesidir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.