SABAHAT AKKİRAZIN MECLİSE DEVAM KARNESİ ZAYIF

SİYASET Haber Girişi : 22 Mayıs 2014 22:25
SABAHAT AKKİRAZIN MECLİSE DEVAM KARNESİ ZAYIF
AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz'ın devam durumunu TBMM Başkanlığı'na sordu.

Turan, Meclis Başkanlığı'na yazdığı dilekçede, "Meclis'te görmediği Akkiraz'ın, milletvekili devam çizelgesinde nasıl devamlı göründüğünün" açıklanmasını istedi.

Yazılı başvurusuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Turan, milletin vekillerini Meclis'e kendilerini temsil etmeleri için gönderdiğini belirterek, "Milletvekillerinin en önemli sorumluluğu, omuzlarındaki en büyük görevi; TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılmak ve katkı sağlamaktır" dedi.

"CHP İstanbul Milletvekili Akkiraz'ın, Soma faciasını adeta siyasi hesaplarına alet ederek, Meclis Başkanlığı'na istifa dilekçesini verebilecek iken, kendi partisine vermesi büyük bir istismar örneğidir. Daha ötesinde büyük bir komikliktir" diyen Turan, şunları kaydetti: "Akkiraz'ın milletvekilliğinden istifasını TBMM Başkanlığı'na değil de kendi partisinin genel merkezine vereceğini söylemesinden dolayı, başta kendi arkadaşları olmak üzere büyük tepki aldı. Bu tepkilerinden bazlarında; Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak gibi CHP'li milletvekillerinin 'Sen üç yılda buraya üç kez gelmedin, nasıl oluyor da istifadan bahsedebilirsin. Zaten katkın yok ki' gibi sosyal medyada paylaşımları oldu. Ben de bunun üzerine TBMM Başkanlığı'nın, üç ayda bir tüm milletvekillerinin devam çizelgesine inceleyip, gerçekten Sayın Akkiraz'ın Meclis'e gelip gelmediğine baktım. Akkiraz'ın Meclis devamının tam olduğunu gördüm. Üç yılda sadece iki kez gelmediği görülüyor. Oysa ortada bir gerçek var; ben kendisini hiç görmüyorum, benim görmediğimi bırakın, kendi partilileri gelmediğinden şikayet ediyor. Ama Meclis'in bize gönderdiği devam çizelgesinde Akkiraz'n devamsızlığı yok gözüküyor. Burada büyük bir çelişki var. Bu çelişki izaha muhtaç. Bunun için Meclis Başkanlığı'na dilekçeyle başvurarak bu izahı talep ettim. Bunun açıklamasının ne olduğunu ben Meclis Başkanlığı'ndan bekliyorum. "

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.