Revizyon ekonomi bakanlarını teğet geçecek

SİYASET Haber Girişi : 07 Ekim 2013 12:32
Revizyon ekonomi bakanlarını teğet geçecek
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "her an her şey olabilir" açıklamasının ardından gözler, kabine revizyonuna çevrildi. Başbakan Erdoğan'ınaçıklamasının ardından ekonomi yönetiminde, revizyondan ekonomi bakanlarının etkilenipetkilenmeyeceği tartışması b
HÜSEYİN ÖZAY

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "her an her şey olabilir" açıklamasının ardından gözler, kabine revizyonuna çevrildi. Başbakan Erdoğan'ınaçıklamasının ardından ekonomi yönetiminde, revizyondan ekonomi bakanlarının etkilenipetkilenmeyeceği tartışması başladı. Kulislerde Başbakan Erdoğan'ın iç ve dış risklerideğerlendirerek, "ekonomi yönetiminde" fazla bir değişikliğe gitmeyeceği konuşuluyor. Hatta budurum, "revizyon ekonomi bakanlarına teğetgeçecek" şeklinde yorumlandı.

BABACAN KALACAK İDDİASI

Üçüncü dönem kriterine takılan bakanlar arasında yer alan ekonominin patronu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ismi geçtiğimiz yıllarda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına geçmişti. Başbakan Erdoğan, bir konuşmasında ise Babacan'ın uluslararası bir kuruluşun başına geçebileceğimesajını verdi. Babacan ise bu tartışmaların ardından, "Siyaseti bırakmayı düşündüğünü ve özel sektördeçalışacağına" yönelik açıklamada bulundu.

Son dönemde ise, kulislerde ekonomi bakanları ile ilgili farklı senaryolar konuşulmaya başlandı. ABD ve AB ülkelerindeki gelişmeler, Türkiye'deki Gezi eylemlerine yönelik hazırlıklar ekonomi yönetimiyle ilgili hesaplarında değişmesine yol açtı. Kulislerde, Başbakan Erdoğan'ın ve AKP yönetiminin, kriz döneminde deneyimli bakanların iş başında olmasında fayda olacağı görüşünü savunduğu konuşuluyor. Bu nedenle, Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan gibi isimlerin bu dönemde yine ekonominin başında kalacağı kesin gözüyle bakılıyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün ise, kabine revizyonundan etkilenmesi bekleniyor. Kulislerde, Başbakan Erdoğan'ın her iki bakanı da, yeni dönemde partide daha etkin roller üstlenmeleri isteyebileceği konuşuluyor. Üç dönem kriterine takılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ise belediye başkanlığı adaylığı kesin gözüyle bakılıyor. İstanbul ve İzmir Belediye Başkanlıkları için ismi geçen Yıldırım'ın, yerel seçimlerde AKP'nin kozlarından birisi olacağı konuşuluyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.