Prof. Dr. Sait Bilgiç, hendekçi akademisyenlere tepki gösterdi

GÜNDEM Haber Girişi : 14 Ocak 2016 23:03
Prof. Dr. Sait Bilgiç, hendekçi akademisyenlere tepki gösterdi
ÖSYM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sait Bilgiç, hendekçi akademisyenlere tepki gösterdi ve 'teröristin yanında olanları kınıyorum' dedi.

 Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. , hendekçi akademisyenlere tepki gösterdi ve 'teröristin yanında olanları kınıyorum' dedi.

 Yönetim Kurulu Üyesi ve  (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. , "İnsanların can ve mal güvenliğini ortadan kaldıran, özgürlüklerini yok eden terörist eylemlere ve terör örgütüne laf söyleyemeyip, terör örgütünün zulmüne son vermek için yürütülen operasyonları bahane ederek devlete dil uzatanları mazur görmek mümkün değildir" ifadesini kullandı.

Bilgiç, yaptığı yazılı açıklamada, bir grup akademisyen tarafından imzalanan "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine karşı olduğunu belirtti.

"TERÖRİSTLERİN YANINDA OLANLARI KINIYORUM"

Her türlü terörizmi ve teröristlerin yanında olanları kınadığını vurgulayan Bilgiç, şöyle devam etti: "Akademisyen olmak ve akademik özgürlük, gerçekten yana olmayı gerektirir. İnsanların can ve mal güvenliğini ortadan kaldıran, özgürlüklerini yok eden terörist eylemlere ve terör örgütüne laf söyleyemeyip, terör örgütünün zulmüne son vermek için yürütülen operasyonları bahane ederek devlete dil uzatanları mazur görmek mümkün değildir. Bu tavır sadece protest anlayışın yansıması olarak da değerlendirilemez. Aksi olsaydı insanların yaşama hakkını dahi çok gören terör örgütüne karşı da tepki ortaya koymaları gerekirdi."Bilgiç, vatanın bütünlüğü, devletin birliğini korumak ve vatandaşların temel insani haklara sahip olarak yaşayabilecekleri ortamı sağlamanın devletin asli görevleri arasında bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Bunu sağlamak için hayatını ortaya koyan güvenlik kuvvetlerine ve devlete dil uzatmak, bir toprağı vatan yapan değerlere karşı olmakla açıklanabilir. En temel insan haklarından olan yaşama hakkını ortadan kaldıran teröristlerin yanında olunduğunu gösteren açıklamalarda bulunmak akademik özgürlükle bağdaştırılamaz. Her türlü terörizmi ve teröristlerin yanında olanları kınıyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.