POLİSİN YETKİLERİ ARTIRILSIN

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ekim 2014 21:19
POLİSİN YETKİLERİ ARTIRILSIN
Hukukun Egemenliği Derneği tarafından 8 yıl önce öne sürülen ve imza kampanyası başlatılacağı bildirilen polisin yetkilerinin artırılması konusu yine gündemde.
CUMHURBAŞKANI  ERDOĞAN 10.10.2014 TARİHLİ TRABZON KTÜ AÇILIŞINDA SİNYALLERİNİ VERDİ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü bu işin baş sorumlusudur. Yani o çocukların eline molotofları verenler, taşları verenler bunlarla beraber hatta silahı verenler, işte polisimizi, polislerimizi şehit edenler ortada. Bütün bunlara karşı polisimiz ne yapacak, hala kalkan mı tutacak? Kusura bakmasınlar, kimse de bu konuda bize akıl vermesin. Artık ne polisimizin ne askerimizin kalkanla bu işin önüne geçmesi mümkün değil. Gereği neyse askerimiz de polisimiz de bundan sonra onu yapacaktır" dedi.

...YAKINDA YENİ DÜZENLEME GELEBİLİR
POLİSE DAHA GENİŞ YETKİLER VERİLMELİ, EKONOMİK ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ
.....VE...
POLİS SUÇLUYU YAKALIYOR MAHKEME ARKA KAPIDAN SALIYOR DEVRİ BİTMELİ
POLİSE SALDIRMAK SERBEST POLİSİN SALDIRMASI YASAK...
POLİS CAYDIRICI OLACAK HAİN POLİSE VURACAK...
Hukukun Egemenliği Derneği tarafından 8 yıl önce öne sürülen ve imza kampanyası başlatılacağı bildirilen polisin yetkilerinin artırılması konusu yine gündemde.
POLİSİMİZİN TERÖRE KURBAN EDİLMESİNİ İSTEMİYORUZ. 
POLİS DEVLET DEMEKTİR 
POLİSİN YETKİLERİ ARTIRILSIN KAMPANYASINI DESTEKLİYORUZ
8 YIL ÖNCE KAMPANYA BAŞLATILMIŞTI
İŞTE 8 YIL ÖNCEKİ 31 Temmuz 2006 TARİHLİ O AÇIKLAMA:
Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı Av. Erdem Akyüz, son dönemlerde yeniden tırmanışa geçen terör olayları ve art arda verilen şehitlere rağmen yasalarla güvenlik kuvvetlerinin elinin kolunun bağlandığını ileri sürerek yeni TCK'ya göre polisin şüpheli gördüğü bir kişinin üstünü ve arabasını araması için mutlaka mahkeme kararı gerektiğini hatırlatmış ve şu açıklamayı yapmıştı: "Türkiye Ankara'dan, Çankaya'dan ibaret değildir. Polis, Cizre'de, Şırnak'ta, Şemdinli'nin bir köy yolunda şüphelendiği bir aracın ve içinde bulunan kişilerin üstünü arayamayacak, hüviyet dahi soramayacak. Hatta bu işe yeltendiği zaman hakaretle karşılaşacak ve suç işlemiş duruma düşecektir" 

 Akyüz, bundan sonra polisin, şüpheli gördüğü bir kişinin üstünü ve arabasını araması için mutlaka mahkeme kararı gerekeceğini vurgulayarak, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde ise en büyük mülki amirin yazılı emrinin aranacağını ifade etti. Bu madde ve verilen kararın dünya ve Türkiye koşullarına uygun olmadığını savunan Akyüz, "Terörün başını alıp gittiği bir dönemde polisin yetkilerinin tam anlamıyla kısıtlanması yanlıştır. Kaldı ki Türkiye Ankara'dan, Çankaya'dan da ibaret değildir. Cizre'de, Şırnak'ta, Şemdinli'nin bir köy yolunda, polis; şüphelendiği bir aracın ve içinde bulunan kişilerin üstünü arayamayacak, hüviyet dahi soramayacaktır. Hatta bu işe yeltendiği zaman hakaretle karşılaşacak ve suç işlemiş duruma düşecektir. Gece yarısı ıssız bir yerde veya köy yolunda, polisin şüphelendiği araç ve kişinin üstünü araması için 'Kardeşim sen burada bekle, ben yarın gidip nöbetçi mahkemeden arama kararı getireceğim, senin üstünü ve aracını arayacağım' demesi ne kadar mantıki ve makul olabilir? Emniyet güçleri bu durumda saygınlığını dahi yitirecektir" şeklinde konuştu. Türkiye'nin üye olmak için yıllarca büyük çaba verdiği Avrupa Birliği ülkelerinde bile bu tür uygulamaların bulunmadığını söyleyen Erdem, polisin ve güvenlik güçlerinin yetkilerinin artırılmasını istedi. 'Yetkinin artırılması' ile 'yetkinin kötüye kullanılması' konularının birbirinden çok farklı olduğunun altını çizen Akyüz, "Polisin ve güvenlik güçlerinin yetkileri mutlaka artırılmalıdır. Ancak artan bu yetkiye oranlı olarak sorumluluk da yüklenmelidir. Bu yanlışı Meclis en kısa sürede düzeltmeli ve buna ilişkin yasa maddesini gündeme getirerek kaldırmalıdır. Bazı aydınlar suç işlenmesini özendirmekte ve işlenen suça katıldıklarını açıklamakta, bu suçu cezalandıran yasa maddelerinin kaldırılmasını istemekte ve bunun takipçisi olacaklarını söylemektedirler. Biz de Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle birlik ve bütünlüğünün korunması gerekli olan savunma ve suç takibine ilişkin yetkilerin kuvvetlendirilmesini istiyoruz ve bunun takipçisi olacağız" diye konuştu. Akyüz, polis ve güvenlik güçlerinin yetkilerinin artırılması için çok geniş kapsamlı bir imza kampanyası başlatacaklarını belirterek, vatandaşlardan destek istemişti. 
POLİSİMİZ HEDEF TAHTASI YAPILMASIN
POLİSİN YETKİLERİ ARTIRILSIN 

Etiketler : POLİS
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.