Otuz kurşunla şehit edilen kahramanı unutmadık

GÜNDEM Haber Girişi : 08 Mart 2017 20:15
Otuz kurşunla şehit edilen kahramanı unutmadık
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargâhı'nda yaşanan olayda vatan haini Tuğgeneral Semih Terzi'yi vuran Astsubay Ömer Halisdemir vahşice şehit edildi.
 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargâhı'nda yaşanan olayda vatan haini Tuğgeneral Semih Terzi'yi vuran Astsubay Ömer Halisdemir  vahşice şehit edildi.

    Askeri helikopterle Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı karargâhındaki özel piste yanındaki 10 kişilik timle inen Terzi'nin maksadı ÖKK'yı ele geçirmekti.  O gün terörle cansiparene mücadele eden ÖKK Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, cuntacıların Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek istediğini öğrenince en güvendiği askeri Astsubay Ömer Halisdemir'i arayıp;


 ?"Tuğgeneral Semih Terzi vatan hainidir. Onu karargâha girmeden öldür! Biliyorsun bunun sonunda şahadet var. Hakkını helal et" dedi.  


    Halisdemir de vakur bir sesle "Başüstüne komutanım, hakkım helal olsun" diye karşılık verdi. O andan itibaren Astsubay Ömer Halisdemir, cuntacı general ile yanındaki 10 kişilik timin karşısına tek başına dikildi. Onlara; "Karargâha giremezsiniz, Zekai paşanın emri" dedi. Halisdemir, korumaların müdahalesine rağmen silahının namlusuna mermiyi vererek cuntacı general Semih Terzi'yi alnından vurdu.


    Cuntacı generali öldürerek darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli rol oynayan Halisdemir, ana binanın yanındaki ağaçlık alana yönelirken Terzi'nin timindeki 10 koruma tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. Ancak Halisdemir'in ilk anda şehit olmadığı, hainlerin ağır yaralı astsubayı kolundan karargâh binasının önüne kadar çekip üzerine şarjörü boşalttığı saptandı.  


Halisdemir'in vücudundan 30 kurşun çıktı. Darbeci askerler cuntacı Tuğgeneral Semih Terzi'yi helikopterle GATA'ya götürmüş, ancak şehit Halisdemir'in naaşını öylece karargahın önünde bırakmışlardı.  Darbeci general ise GATA'ya gidemeden helikopterde ölmüştü.


Ömer Halisdemir bu kararlılık ve sadakatiyle dün olduğu gibi bugün de bizde kahramanların tükenmeyeceğini dünyaya duyurmuş oldu. İslam ahlak ve imanına sahip bir Müslüman evladı olarak yetişen bu yiğit kendinden evvel gidenlerin izinden yürümüş, kendinden sonra gelenlere de çığır açmıştı.


    Bu koca yiğidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir bir başka şehit babasını;

"Niye ağlıyorsun. Ben seviniyorum, büyük bir şeref verdiler bize. Türkiye'nin bayrağına, toprağına, vatanına sahip olan çocuklarımız var" diyerek teselli etmişti.


   1974 yılında Niğde'nin Bor ilçesinde dünyaya gelen Ömer Halisdemir yedi çocuklu yoksul bir ailenin evladıydı.  Çukurkuyu'da eğitim gören Halisdemir okul sonralarında çobanlık yaparak ailesinin geçimine katkı sağlamıştı.


    Milletimiz bu vatan millet ve bayrak sevdalısı cesur Anadolu yiğidinin kabrini ziyaret etmiş, ardından binlerce hatim okumuş, ismini unutulmamak üzere çocuklarına vermekten gurur duymuştur.   


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.