Otomobil fiyatlarını düşürecek gelişme!

EKONOMİ Haber Girişi : 30 Ocak 2023 13:02
Otomobil fiyatlarını düşürecek gelişme!
Çip krizi bizim için bitti. Marka olarak aylardır üretimde hammadde sıkıntısı yaşamıyoruz.

Fiyatlar tavan yapmıştı, otomobil devinden flaş açıklama geldi: Çip krizi artık bitti!

 

Tüketicinin bayilerde araç bulamayarak aylarca sıra beklemesine ve fiyatların da yükselmesine sebep olan çip krizi hakkında Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak'tan flaş bir açıklama geldi. Özocak, "Çip krizi bizim için bitti" dedi.

 

ÜRETİLEN OTOMOBİL FABRİKADA BEKLİYOR'

 

Otomotiv sektöründeki kriz tüm hızıyla devam ederken, Alman otomobil üreticisi Opel'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

 

Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak, çip krizinin kendileri için artık bir sorun olmaktan çıktığını bildirdi.

 

Bayilerde talebi karşılayacak kadar araç olmamasının asıl sebebinin lojistik kaynaklı sorunlar olduğunu anlatan Özocak, "Çip krizi bizim için bitti. Marka olarak aylardır üretimde hammadde sıkıntısı yaşamıyoruz. Fakat lojistik tarafında zorlanıyoruz. Araçlar üretiliyor ama fabrikada beklemek zorunda kalıyor. Limanlar dolu, dolayısı ile otomobillerimizi gemi ile getirmekte sıkıntı yaşıyoruz. Bunu aşmak için de, ek maliyetlere katlanarak araçları demiryolu ile getirmek gibi farklı çözümler üzerinde çalışıyoruz" bilgilerini verdi.

 

 

Etiketler : otomobil
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.