OMÜ'DE 'GENÇLİK VE KÜLTÜREL MİRASIMIZ' KONULU KONGRE

TARİH Haber Girişi : 14 Mayıs 2014 12:59
OMÜ'DE 'GENÇLİK VE KÜLTÜREL MİRASIMIZ' KONULU KONGRE
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa Samsun'da 16-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında "Gençlik ve Kültürel Mirasımız" konulu uluslararası bir kongre düzenlenecek.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa Samsun'da 16-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında "Gençlik ve Kültürel Mirasımız" konulu uluslararası bir kongre düzenlenecek.

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Gençlik Ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa Samsun'da 16-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında "Gençlik ve Kültürel Mirasımız" konulu uluslararası bir kongre düzenlenecek.

Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve Omü Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kongrenin şehir olarak Samsun'da, mekan olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, zaman olarak 19 Mayıs Gençlik Ve Spor Bayramı'nın arifesinde ve Genlik Haftası münasebetiyle düzenlenmiş olmasının çok anlamlı olduğunu ve bunların kongreye değer kattığını belirtti.

Doç. Dr. Bekir Şişman kongre ile ilgili olarak ayrıca şu bilgileri verdi: "Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 16 Mayıs 2014 Cuma günü saat 10.00'da Gençlik ve Spor Bakanımız SayınAkif Çağatay Kılıç'ın da katılımıyla kongrenin açılış töreni gerçekleştirilecektir. Yaklaşık iki yüz bilim insanı ve üst düzey bürokrat kongrede bildiri sunacaklardır. Yurt dışından yirmi beş kadar bilim insanı kongreye iştirak edecektir. Kongre cuma ve cumartesi günleri OmüAKKM'de bulunan dört salonda otuz üç oturum halinde gerçekleştirilecektir. Kongrede Gençlik ve Kültür Eğitimi, Gençlik ve Maneviyat, Gençlik ve Medya, Gençlik ve Modernite, Gençlik ve Siyaset, Gençlik ve Sosyal Hayat gibi ana konularda bildiriler sunulacaktır. Burada sunulacak olan bildiriler, ileride uygulanabilecek devlet ya da hükümet politikaları için de birer referans kaynak teşkil edecektir. Bu kongrenin şimdiden hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; özellikle de diyanet, eğitim, kültür, gençlik ve spor camiasıyla ilişkili olan herkesin medeni cesaret göstererek kongreye katılımlarını bekliyoruz." 


Etiketler : OMÜ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.