Öğrencilere hayvan sevgisi aşılanıyor

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 19 Mart 2013 19:37
Öğrencilere hayvan sevgisi aşılanıyor
Eğitim seminerine İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Seven, Samsun Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) il temsilcileri, Samsun Veteriner Odası Yönetim Kurul üyesi Veteriner Dr. Elif Köse, İlkadım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Özcan Yücel, Okul
Samsun'da İlkadım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Samsun İl Temsilciliği ve Veterinerlik Odası'nın düzenlediği ortak proje kapsamında çeşitli okullarda öğrencilere 'Hayvan Hakları ve Sevgisi' konulu bilgilendirici seminer veriliyor.

Eğitim seminerine İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Seven, Samsun Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) il temsilcileri, Samsun Veteriner Odası Yönetim Kurul üyesi Veteriner Dr. Elif Köse, İlkadım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Özcan Yücel, Okul Müdür Yardımcısı Erkan Saraç, okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

İlköğretim çağındaki öğrencilere yönelik yürütülen proje kapsamında ilk seminerin Abdullah Paşa İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildiğini kaydeden Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Köse, "Şehrimizde özellikle sokak hayvanlarının korunması ve sahip çıkılması noktasında belediyenin iyi işler yaptığını biliyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmaları gerekir. Biz de çeşitli okullara giderek geleceğin yetişkinleri olacak çocuklarımıza bilgiler verip hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz." dedi.

"VATANDAŞLAR ÇALIŞMALARA ZARAR VERİYOR"

Sokak hayvanlarının iyi koşullarda yaşaması hem de çevreye rahatsızlık vermemesi noktasında belediye olarak çalışma yaptıklarını vurgulayan İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Seven, "Bu anlamda İlkadım Belediyesi sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımızla yerel yönetimlere örnek oldu. Sokak hayvanlarının ilçe genelinde farklı noktalara barınmaları için yemek, su odakları yerleştirdik. Fakat çok üzücüdür ki vatandaşlarımız tarafında hepsi kullanılmaz duruma getiriliyor. Vatandaşlarımızın sevimli ve sadık dost diye nitelediği hayvanların sadece özel günlerde değil, her zaman hatırlanması ve korunması gerekir."diye konuştu.

Öğrencilere sokak hayvanlarının korunması, sahiplenilmesi hakkında sonum yapılarak merak edilen sorulara cevap verildi. Daha sonra öğrencilere HAYTAP Samsun il temsilcileri ve Belediye Veteriner Müdürlüğü ekipleri tarafından kalemlik ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.