Öğrenciler İzmir Büyükşehir Meclisini bastı

GÜNDEM Haber Girişi : 13 Haziran 2022 22:12
Öğrenciler İzmir Büyükşehir Meclisini bastı
Öğrenciler toplu ulaşım zamları için İzmir Büyükşehir Meclisini bastı!

Öğrenciler toplu ulaşım zamları için İzmir Büyükşehir Meclisini bastı!

Bugün saat 18.00'de başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, ilginç bir protesto ile karşı karşıya kaldı. Toplu ulaşıma son dönemlerde üst üste yapılan zamları protesto eden bir grup öğrenci, meclisi bastı ve sloganlar attılar. Güvenliğin yetersiz kaldığı olayda, polis devreye girdi.

Ulaşım haktır engellenemez, diyerek slogan atan öğrencilerin Meclis salonuna girmesine güvenlik görevlileri engel olmaya çalıştı. Protestonun büyümesi üzerine güvenlik görevlileri yetersiz kalarak, polisten destek istediler.

Protestocu öğrenciler, kendilerine müdahale eden güvenlik görevlilerine de tepki gösterdi. Öğrenciler, "Tunç Soyer, elini cebimizden çek" diyerek de toplu ulaşıma yapılan zamlara dikkat çektiler.

 

Protestocuların yatıştırılmasının ardından, öğrencileri temsilen 4 kişinin Meclis Başkanvekili Mustafa Özuslu ile görüşmesine karar verildi. Öğrenciler, tepkilerini Özuslu'ya ifade edecekler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.