Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM Haber Girişi : 22 Ekim 2023 21:37
Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek son yolculuğuna uğurlandı

“Halimi düşünüp yanma Mehmed’im!

Kavuşmak mı? Belki… Daha ölmedim.”

 

Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek son yolculuğuna uğurlandı

 

Şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek'in oğlu Mehmed Kısakürek, Eyüp Sultan Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kısakürek'in cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş kıldırdı.

Şair Necip Fazıl Kısaükürek'in oğlu Mehmed Kısakürek için Eyüp Sultan Camii'nde cenaze namazı kılındı. Kısakürek'in cenaze törenine, Necip Fazıl Kısakürek'in torunu ve Basın Yayın Birliği Derneği Yönetim Kurulu üyesi Emrah Kısakürek'in yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, İstanbul Valisi Davut Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı İsrafil Kuralay, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve YAYFED Başkanı Münir Üstün, eski milletvekilleri Hüseyin Kansu, Yaşar Karayel ve Taner Yıldız'ın da arasında bulunduğu siyaset, edebiyat, kültür ve sanat dünyasından pek çok kişi katıldı.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, cenaze namazını kıldırdıktan sonra yaptığı konuşmada, "Biz ebedi bir ahiret alemine inanmış müminleriz. Bu fani, yok olacak alemden ebedi olan aleme azığımızı alarak yola çıkacağız. Bugün yolcumuz merhum üstadımız Necip Fazıl Kısakürek Beyefendi'nin mahdumu Mehmed Kısakürek Beyefendi. Allah yolculuğunu asan, menzilini mübarek, derecesini ali, makamını cennet eylesin" dedi.

juy.jpg

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Arpaguş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cenazeye katılanlara selamlarını, merhuma da rahmet dileklerini ilettiğini belirterek, cemaatten Kısakürek için helallik istedi.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.