Mısır'da meydanlar ''halka'' kapatıldı

SİYASET Haber Girişi : 05 Ekim 2013 22:50
Mısır'da meydanlar ''halka'' kapatıldı
Mısır'da dün ülke genelinde düzenlenen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği gösterilerin ardından bugün başkent Kahire'de Tahrir başta olmak üzere önemli meydanlarda sükunetin hakim olduğu gözleniyor.
 Mısır'da dün ülke genelinde düzenlenen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği gösterilerin ardından bugün başkent Kahire'de Tahrir başta olmak üzere önemli meydanlarda sükunetin hakim olduğu gözleniyor.

Mısır'da 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetiminin sonunu getiren gösterilerin odağındaki Tahrir Meydanı, güvenlik güçleri tarafından trafiğe kapatılırken, meydan çevresinde de yoğun emniyet tedbirleri alındı. Ordu birlikleri, meydan girişlerine çok sayıda zırhlı araç konuşlandırdı ve dikenli tellerle barikat kurdu.

Öte yandan Mısır yönetimi, dün düzenlenen göstericilerin ardındanTahrir Meydanı ve Kahire'de cumhurbaşkanlığı sarayının bulunduğu bölgenin pazartesi gününe kadar kapatıldığını açıkladı.

Güvenlik güçleri, dün farklı noktalardan Tahrir Meydanı'na ulaşmak isteyen darbe karşıtı göstericilere müdahele etmişti. Tahrir Meydanı'na yaklaşık 500 metre uzaklıktaki Riyad Meydanı'nda başlayan bir yürüyüş ise darbeyle görevden uzaklaştırılan cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtları tarafından durdurulmuş, taraflar arasında çıkan arbede, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle sona ermişti. Darbe karşıtı diğer bir grup, Kasru'l Nil köprüsünden Tahrir Meydanı'na girmeye çalışmış ancak güvenlik güçleri havaya ateş açarak ve tazyikli su sıkarak göstericileri dağıtmıştı.

Dün 7 kişi hayatını kaybetmişti

Hastane kaynakları, dün "Devrimin Başkenti Kahire" adı altında darbe karşıtı gösteriler düzenleyen gruplara, darbe yanlıları ve güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan olaylarda 7 kişinin öldüğünü, en az 40 kişinin yaralandığını belirtmişti. Munşetu'l Bekri Hastanesi kaynakları, 7 kişiden 3'ünün ateşli silahla vurularak, 4'ünün ise taş isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve çeşitli partilerin bir araya gelerek oluşturduğu Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, Mısır'ın 1973 yılında İsrail'e karşı kazandığı zaferin yıldönümünün kutlanacağı yarın, Tahrir Meydanı'nda darbe karşıtı gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.

Mısır'da başta Kahire olmak üzere birçok kent ve kasabada düzenlenen demokrasi yanlısı gösteriler 14 haftadan bu yana devam ediyor.   

Etiketler : DARBE
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.